Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Bakan: Blockchain Hükümetimiz İçin Bir Öncelik

Fransa ekonomi bakanı Bruno Le Maire, ülkede yayın yapan bir dergiye açıklamalar yaptı ve Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak konuştu. Başarılı siyasetçi, yeni dönemde Fransa hükümeti olarak inovasyon alanında faaliyet gösterecek projelere ciddi destekler sunacaklarını ifade ederken, bu sayede Çin ve Amerika gibi devlere global pazarda rakip olmak istediklerini ifade etti.

Le Maire, Blockchain’in de aralarında bulunduğu sektörlerde inovasyonu sağlayacak ve katma değer üretecek projelere toplamda 4.5 milyar euro kaynak ayırdıklarını belirtirken; hükümetin Blockchain teknolojisini temel öncelikler arasına koyduğunu da ifade etti.

Fransa’nın bu alanda yapacağı regülasyonlar konusunda da bazı açıklamalar yapan Le Maire, yapacakları şeylerin kalıcı ve herkes tarafından anlaşılır kurallar bütünü olması gerektiğinin de altını çizdi.

Şu anda hükümetin Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak farklı çalışmaları olduğunu da ifade eden başarılı bakan, bunların başında Blockchain teknolojisinin Fransa’daki endüstriyel sektöre entegre edilmesinin geldiğini söyledi. Aynı zamanda Le Maire, gelecek vaad eden projelerin desteklenerek onlara yasal anlamda da destek verileceğini sözleine ekledi.

Başarılı yönetici, ayrıca ICO sektörünün gerilemeye başladığının da altını çizerken, bu durumun kripto para sektörünün varlığı ve sağlığı açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu da ifade etti.

Avrupa’nın Blockchain ve kripto paralar konusunda en aktif ülkelerinden birisi olan Fransa, bu alanda zirveye çıkabilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment