Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Bakan Le Maire, Kripto Paralara Övgüler Yağdırdı

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Blockchain teknolojisi ve kripto paralar hakkında açıklamalar yaptı. Ülkesinde ikamet eden girişimcileri ve onların derneklerini konuk eden Fransız bakan; kripto paralara ve Blockchain teknolojisine destek çıktı.

Bruno Le Maire’den Destek

Fransız bakan; gerek kripto paralara gerekse de Blockchain teknolojisine yoğun destek vereceklerini belirtirken; sektörün bazı zorlukları ile ilgili de girişimcileri dinledi. Özellikle bankalar ile yaşanan sorunlar; kripto paralardan elde edilen kazançların vergilendirilmesi ve kripto paralar muhasebe ilişkileri; sohbetin temelini oluşturan maddelerdi. Aynı zamanda yasal düzenleme taslakları ve ICO’ların mevcudiyeti de konuşulan konular arasında yer alırken; konuşmanın gayet güzel bir havada geçtiği aktarıldı.

Le Maire ve Chaintech firması Blockchain araştırma şefi Alexandre Scatchcenko imzası ile yayınlanan metni okuyan Fransız bakan; şunları kaydetti:

”Birkaç yıl öncesine kadar bu teknolojiye biraz soğuk baktığımı belirtmeliyim ancak artık işler değişti. Çok daha hırslı ve ileriye dönük bir yaklaşım içerisindeyim. Artık Fransa olarak vatandaşlarımıza ve tüm girişimcilerimize Blockchain’i anlatmalıyız ve ülkede bunun kullanımı teşvik etmeliyiz. Bu sayede, ülkemizi bir Blockchain merkezine dönüştürebiliriz. Bunu da Avrupa’da ilk olarak yapan ülke olarak tarihe geçebiliriz.”

Kripto para ve banka açmazları üzerine de konuşan Fransız bakan; bu konu ile ilgili olarak Fransa Merkez bankası ile ortak bir çalışma içinde olduklarını belirtti ve herkesi dinlediklerini ifade etti.

Vergilendirme konusunda da tek bir vergi beyanat sürecinden vergilerin düşülmesini tercih ettiğini belirten LE Maire, daha önce de bu konu ile ilgili çalışmalar yapmak için çalıştaylar topladıklarını ancak o dönem basın tarafından pek de ilgi görmediklerini ifade etti. Tüm yatırım firmalarının ve bu sektörde iş yapan / yapacak olan tüm girişimlerin stabil ve tutarlı bir vergi düzenine ihtiyaç duyduğunu savunan Le Maire, risk içeren işlere girmek istemediklerini de sözlerine ekledi.

Ayrıca, bazı kripto para borsalarının ülkelerindeki vergi kurallarına tam uyum göstermediğinin de farkında olduğunu belirten Le Maire, tüm kurumlar ve yetkililer ile bir araya gelerek bu alanda net ve güzel kurallar koymak istediklerini ve bu sayede geleceğe yürümek istediklerini ifade etti.

Muhasebe noktasında ise, Le Maire bu alanda görev alması gereken kişilerin bu işin usta isimleri olması gerektiğini belirtirken; Ulusal Muhasebe Ofisi’ne de kripto paralar ile ilgili ülke çapında geçerli olacak bir muhasebe rehberi hazırlamaları konusunda talimat verdiğini de sözlerine ekledi. Ofisin de bu yönde çalışmalara daha şimdiden başladığını ve kısa süre içinde olmasına rağmen ciddi de mesafe kaydettiğini belirten Fransız bakan; gelecek aylarda konu ile ilgili açıklamaların yapılacağının da müjdesini verdi.

ICO’lar hakkında da konuşan Le Maire, sektörde meşruiyetlerin sınırlarının açıkça yer alabilmesi için; ICO’ların çok iyi tanımlanması ve kurallar ile net bir yere koyulması gerektiğinin elzem olduğunu ifade etti. Bu konuda bağımsız kuruluşlar ve Fransız hükümet kurulları ile çalışma yapmaya hazır olduklarını belirten LE Maire, net bir methodu sektöre getirmenin, bu konudaki yegane amaçları olduğunu söyledi.

Gelecekte Neler Olacak

Fransa’da sınırları güzelce belirtilmiş ve herkesi memnun edecek bir kripto para yasaları serisinin gelebilmesi için Ekonomi ve Maliye bakanlıklarının eş zamanlı şekilde çok hummalı bir çalışma yürüttüklerini aktaran Le Maire, bu tarz görüşmelerin bu yolda oynadığı kilit role de bir kez daha dikkat çekti ve bu toplantıların sayısının artması gerektiğini belirtti.

Kripto para ve Blockchain endüstrisindeki herkesin hoşuna gidecek ve ülkeyi de mağdur etmeyecek bir kanun konusunda çok olumlu konuşan Fransız bakan, kripto paralara karşı takındığı tutum ile Fransız halkının da takdirine mazhar olmayı başarmış durumda.

Bu yıl Arjantin’in başkenti Buenos Aires’de düzenlenen G20 zirvesinde de konuşan Le Maire, kripto paraların global ekonomide büyük bir rol oynayabileceğini belirtmişti. Kripto paralar ile ilgili olumlu yorumlar yapan Le Miare’nin gelecekteki hamleleri ise merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment