Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs, ERC20 Temelli ve Dolar Endeksli Stabil Kripto Para Çıkartıyor

Goldman Sachs’ın sahip olduğu finansal teknoloji şirketi Circle ,ABD dolarının değerine endeksli bir stabil kripto para çıkartacaklarını duyurdu. Koinin adı ‘USD coin’ olarak belirlenmiş.

USD coin, CENTRE açık kaynak yazılımı çerçevesindeki gelişimler ile desteklenmekte. Circle mevzu bahis koinin blockchain ödemelerini yaygınlaştırmak konusunda çok önemli bir yere sahip olacağını belirtip bunun ”tokenleştirilmiş itibari para” olarak işlem göreceğini vurguladı. Koin ayrıca akıllı kontrat sistemlerini de kapsayan blockchain olgunlaşma dönemini de tokenleştirilmiş tahviler, krediler ve mülkler konusunda da destekleyecek.

USD Coin kullanıcıların USDC itibari para birimlerini kripto para birimi takası ve ödemesi olarak kullanabilmelerini sağlayıp bunu yaparken de Dolar destekli Stablecoin için de tam destek sağlayacak.  Koin, CENTRE tarafından itibari paralar için geliştirilen Stablecoin çerçevesi için geliştirilmiş olan açık kaynak yazılımı üzerine kurulmuş.

USD Coin daha önceki Stablecoin çözümlerini tanımlama ve bunlar için ekstra çözümler sunmayı amaçlıyor. Circle bu konuda şeffaflık eksikliklerinin olduğunu belirtip bilinmeyen bankacılık ve denetim ortakları ile denetimsiz yargı bölgelerinde faaliyet göstermek amacı ve kapalı özel teknolojiler olma amacıyla inşa edildiğini belirtti. USDC ise bu problemi ”detaylı finansal ve işlemsel şeffaflık” sağlayarak çözmeyi planlıyor.

ABD içerisindeki en büyük beşinci bankadan beklendiği gibi, Circle, bunlara ek olarak ABD para transferi yasalarının düzenleyici çerçevesi altında işlem yapacaklarını belirtti. Bu durum, “yerleşik bankacılık ortakları ve denetçiler tarafından güçlendirilecek” şeklinde bir açıklama yapıldığı için daha da kesinleşti.

Kapalı tescile sahip teknolojilerin daha çok kullanımı ile yaygınlaşan belli başlı tuzaklara düşmemek için ağ açık yazılım çerçevesine kurulup belirli finansal kuruluşların katılabileceği serbest bir üyelik şemasına sahip olacak.

Koin Ethereum’un tokenler için olan ERC20 altyapısı üzerine kurulup bu sebeple bu standardı destekleyen herhangi bir borsa veya dijital cüzdan tarafından kullanılabilecek.

Circle bunlara ek olarak şunları ifade etti:

”Şu an için dünyanın dört bir yanındaki itibari para piyasalarından, kripto dünyası oyuncularından, tüketici finansal teknoloji şirketlerinden ve bankalardan, USDC ve diğer itibari para birimlerini ihraç eden kişi olma yönünde çok yoğun bir talep mevcut.’

USDC’ye katkı sağlayanların ve bunu destekleyenlerin sayısı, ana şirketin Bitmain olması ve 110 milyon stratejik yatırım fonuna sahip olmasının yanı sıra ciddi anlamda çok. Bitmain Bitcoinlerin madenciliğini yapan ve madencilik kullanımı için ASIC çipleri üreten bir firma.

Şirket aynı zamanda dünyanın en büyük madencilik havuzu olan Antpool’u da işleten şirket. Diğer yatırımcılar ise Breyer Capital, Pantera, Blockchain Capital, Accel, Tusk Ventures ve IDG Capital gibi büyük firmalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment