Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Düzenleyiciler, Online Kripto Para Reklamlarını Kısıtladı

Fransa borsasındaki düzenleyiciler, yaptıkları açıklamada kripto paralar ile ilgili bir sınırlama kararına gideceklerini belirttiler.

L’Autorite Des Marches Financiers (AMF) tarafından yapılan bilgilendirme, ticaret platformlarının kripto para piyasasında fazla aktif olmasının önüne geçilmesi gerektiğini ve bu nedenle daha geniş düzenlemelere gidileceğini söylüyor. Ayrıca yapılan haberde şu bilgilere de yer veriliyor:

AMF’nin yaptığı yeni açıklamalarda özet olarak yer verilen bilgi, belirli bir nakit akışına ulaşmış kripto paraların yasal bir zemine oturtulması gerektiği, ayrıca yapılan bazı reklamların bu yasalar çerçevesinde değerlendirilip yayından kaldırılmasına hükmedileceği şeklinde.

Avrupa piyasasındaki finansal araçları yöneten kuruluş olan MiFID II, yatırımcıların korunması adına mevzuatta yaptığı şeffaflığa yönelik düzenlemeler 3 Ocak’ta yürürlüğe girdi.

Bu tarihte yapılan değişikliklere yönelik gelen açıklamalarda da ana hedefin, yatırımcı ve bu işe girmek isteyen kişilerin korunmasını sağlayacak net bir altyapı oluşturulması olduğu belirtilmişti.

Avrupa Birliği’ndeki piyasa düzenleyici kurumlar da kripto paralar konusunda araştırma ve geliştirmelere önem veriyor. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, ESMA, yapılan anlaşmaların MiFID II kurallarını uyup uymadığı konusunda çalışmalarına devam ediyor ve Ocak ayında  yeni kuralların toplum üzerinde etkisinin ne olacağına bakmak istediklerini de açıkladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment