Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuella ve Rusya Petro Hakkında Görüştü

Venezuella ve Rus hükümet yetkilileri, bu hafta Moskova’da yapılan bir toplantıda Venezuella’nın çıkarmış olduğu yeni kripto para konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Venezüella Maliye Bakanı Simon Zerpa Delgado, resmi hesabından yayınlandığı tweetlerde, iki hükumet arasındaki işbirliğini görüşmek üzere Çarşamba günü Moskova’ya geldiğini ve yapılan toplantıda, Aralık ayında açıklanan  ve Salı günü görücüye çıkarak dünya basınında geniş yer bulan Petro tokenının da gündeme geldiğini duyurdu.

Delgado’nun attığı tweet:

“Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik ve mali işbirliğinin görüşülmesinin yanı sıra Venezuela’nın yeni kripto parası Petro hakkında da Min. Siluánov ile en güncel bilgiler paylaşıldı.”

Delgado tweetinin devam eden kısmında; “Rusya ve Venezuela ticari işbirliğini güçlendirmeye devam edecek.” dedi ve şöyle devam etti;  “Bunun yanında emperyal gerginliklerinin olmadığı, çok kutuplu ve çoğulcu bir dünyanın inşasında beraber ilerleyeceğiz.”

Verilen mesajlar ise Rus hükumetinin, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun ülkeye uygulanan uluslararası yaptırımların önüne geçmek için kullanacağı sözü verdiği Petro tokenının geliştirilmesinde nasıl bir rol oynayacağına açıklık getirmedi. Ancak daha önce çıkan haberler, Rus Aerotrading şirketinin projeyle bağlantılı olduğunu bildirmişti.

Venezuela vatandaşları göre ise durum biraz karışık görünüyor. Bazıları yeni çıkarılan kripto parayı “yeni bir ekonomik çağın” başlangıcı olarak karşılarken, bazıları ise bunu yolsuzluk için bir araç olarak kullanılacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment