Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Düzenleyiciler ICO’lar İle İlgili Açıklama Yaptı

Almanya‘nın Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin) 20 Şubat Salı günü yayınlanan bir notta ICO’ların yasal statülerinin “sıkça sorulması” sonrasında, ICO tokenlarına ilişkin yükümlülükleri açıklığa kavuşturdu.

BaFin Kasım 2017’de yatırımcıları ICO’ların risklerine karşın uyarmıştı. BaFin’in ICO’lar hakkında yine uyarıda bulundu ve yeni açıklamanın, Kasım ayında yapılan açıklamanın devamı niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

BaFin tarafından yayınlanan nota göre böyle bir açıklama yapılmasının sebebi “BaFin’e menkul kıymetler ve varlık yönetimi hakkında sıkça soru sorulması”. Özellikle ICO’lar ile ilgilenen kişiler BaFin’e “ICO’ların altında yatan token’ların, kripto paraların ya da koinlerin, menkul kıymetlerin denetimi bağlamında finansal araç olarak görülüp görülmediklerini” soruyorlar.

BaFin İsviçre’deki benzer kurumlarla aynı çizgide ilerliyor. İsviçre’deki  finansal düzenleyici FINMA da ICO’lara yasal çerçeve içerisinde nasıl davranılması gerektiğine dair kendilerine yönelen çok sayıda soruya bir yanıt olarak, geçen hafta ICO’lar için yeni bir düzenleme kılavuzu yayınlamıştı.

Almanya’nın yargısal yetki sınırları dahilinde olan ICO operatörleri “muhtemel yasal yükümlülüklerini herhangi bir eksiklik olmadan yerine getirebilmek için finansal bir araç ya da menkul kıymet [gibi] yasal olarak düzenlenmiş bir aracı ele alıp almadıklarından emin olmalılar.”

Mart ayında Arjantin’de G20 zirvesi gerçekleşiyor olacak ve Avrupalı birkaç devlet yetkilisi şu sıralar yaklaşmakta olan G20 zirvesinde kripto para konusunun da ele alınmasını öneriyor. Almanya da kripto para hususunun G20’de masaya yatırılması gerektiğini düşünen ülkelerden.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment