Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Devlet Başkanından Şirketlere Petro Kabul Edin Talimatı!

Venezuela resmi olarak kendi dijital para birimine sahip ve Devlet Başkanı ülkenin bazı kamu işletmelerinden bu para birimini kullanmasını istiyor.

Twitter’da VTV televizyonu tarafından yayınlanan bir habere göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kamuya ait birkaç şirkete satışlarının ve satın alımlarının belirli bir yüzdesini Petro ile yapma talimatını verdi.

Maduro, Petro ön satış duyurusu sırasında şunları söyledi: “PDVSA, Pequiven ve CVG şirketlerine bugünden itibaren satışlarının ve satın alımlarının bir kısmını Petro üzerinden gerçekleştirmesi için emir verdim.”

Bu üç şirket sırasıyla; PDVSA, Venezuela hükümetiyle beraber ABD yaptırımlarının hedefinde olan, devlete ait bir petrol ve doğal gaz şirketi, Pequiven bir petrokimya firması ve Corporacion Venezolana de Guyana (CVG), bağlı kuruluşları alüminyum ve altın üreticileri olan ve merkezi olmayan bir holding.

Maduro ayrıca, vatandaşların benzin, havayolu ve turizm hizmetlerini dijital para birimleriyle ödeyebileceklerini ve buna Petro’nun da dahil olduğunu ifade etti. Aynı şekilde, hükumet daha önce Petro’nun ulusal vergi, harç ve diğer kamu hizmetlerinin ödemesi için de kullanılabileceği sözünü vermişti.

Başka petro mu?

Kripto para dünyası, devlet destekli koin fikrini uygun buluyor ve buna paralel olarak da Maduro hükumeti şimdiden bir tane daha kripto para birimi çıkarmak için harekete geçmiş görünüyor.

Maduro, tartışmalı Petro ön satış başlangıcından sadece bir gün sonra, ikinci dijital para birimi Petro Goldu önümüzdeki hafta çıkarmayı planladığını ilan etti ve bir kez daha piyasaları dalgalandırdı. Ayrıca, Çarşamba günü yaptığı konuşmada “Gelecek hafta çok daha güçlü olan altın ile desteklenen Petro Goldu piyasaya süreceğim. Bu, Petroyu güçlendirecek.” dedi.

Tüm bunlar ile beraber Devlet Başkanının yukarıdaki ifadelerinden Venezuela Merkez Bankasında tutulan altınlardan mı yoksa altın yeraltı kaynaklarından mı bahsettiği ise belirsizliğini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment