Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye Venezuela Kripto Parası Petro’yu Destekleyebilir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, “Venezuela’nın Petro’sunun gelişmekte olan ülkeler için çok önemli olacağını düşünüyorum, Türkiye bunu destekleyebilir” dedi.

Dünya’nın haberine göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Venezuela’nın dayanak varlık olarak petrolü kullandığı kripto parası petroyu çok önemli bulduğunu söyledi.

Ertem, “Venezuela’nın Petro dijital parasının gelişmekte olan ülkeler içinde çok önemli bir para birimi olacağını düşünüyorum, Türkiye bunu destekleyebilir” dedi ve ekledi: “TCMB de bu konuda mutlaka çalışacaktır ve çalışmalıdır”

Petro Hakkında Yaşanan Gelişmeler

Petro hakkında sürekli bir gelişme duyuyoruz. Ve son günlerde gündem konusu. Bunun sebebi resmi olarak bir devletin ilk defa kripto para çıkarmış olması. Kripto para yatırımcıları, devletler, bankalar ve fintek kurumlarına kadar herkes gelişmeleri merak ediyor ve izliyor. Çünkü her ne kadar devletlerde kripto para ve icolara yönelik düzenleme ve düzenleme çalışmaları son hızıyla sürüyor olsa da resmi olarak bir devlete dayalı kripto para daha önce çıkmamıştı.

İlk satışında Petro ile 735 milyon dolar kazanç sağlayan Venezuela, petrole dayalı parasının ardından bir de altına dayalı Petro Gold’u çıkarmayı planladıklarını duyurdu.

Sonrasında ise Rusya Başkanı Putin ile Petro hakkında görüşen Venezuela Başkanı son olarak da Petro’nun kullanılması için şirketlere talimat verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment