Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Müdürü: “Yatırımlarınıza Şansın Karar Vermesine İzin Vermeyin”

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEC) yatırımcılara yönelik web sitesinde, ”yeni çıkmış kripto parayı veya tokenı” almak isteyen yatırımcılara yönelik güzel bir duyuru yaptı.

SEC’in Yatırımcı Eğitimi ve Savunma Ofisinin Müdürü Lori Schock,  bir huzur evini ziyaret edip yaşlılarla yatırım hakkında konuştuğuna dair bir anekdotla başlayarak günlük parasal yatırımcıya yönelik gayri resmi bir yazı yazdı.

Schock’un gönderisine göre, yaşlılardan biri ona yaklaşıp şu soruyu sormuş:

“Çocuklarım, elimi çabuk tutup Bitcoin’e yatırım yapmam gerektiğini söylüyorlar, güvenli bir şey mi, yoksa artık çok mu geç?”

Schock’un gönderisi SEC’in resmi sitesinde geçen sene ICO riskleri  ve SEC ile Ticaret Vadeli İşlemler Komisyonunun (CFTC) dijital paralar üzerindeki rolü hakkındaki bazı ciddi durumlardan sonra geldi.

Schock başından itibaren kripto yatırımların SEC’in menkul kıymetler koruma kanunları çerçevesinde olmadığının altını çiziyor, ilgilenenlerin bilgi alabilmek için SEC başkanı Jay Clayton’un kripto, ICOlar ve daha fazlası hakkında 2017 yılının Aralık ayındaki bildirgesine göz atmalarını öneriyor.

“Eğer paranızı kaybederseniz, SEC ve diğer düzenleyicilerin size, dolandırıcılıktan kaybetmiş olsanız bile  yardımcı olamayacağını anlamalısınız”

Schock Daha sonra da yatırımcıları “güçlü satış taktikleri”ne kanmamaları ya da reklam yapan ünlüleri kaale alıp yatırım kararı vermemeleri konusunda uyardı

“En sevdiğiniz ünlünün bu ürün ya da hizmet iyidir demesi o şeyin gerçekten de iyi olduğu anlamına gelmez”

Ünlülerin tanıttığı şeyler hakkındaki bu not Steven Seagel’ın yeni bir coin olan ve kendini “çok katlı pazarlama, saadet zinciri ya da o çeşit bir dolandırıcılık değil” diye tanıtan Bitcoiin2Gen ile marka büyükelçiliğini duyurduğu hafta geldi.

Schock başlangıç seviyesindeki kripto yatırımcılarının “soru sorup açık yanıtlar talep etmeleri” gerektiğini, neye yatırım yaptıklarını iyi bilmelerini, kimle sözleşme yaptıklarını, paralarının neye kullanılacağını öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

She recommends not putting in more money than you are willing to lose, and diversifying your investments to spread the risk:

“Riski yaymanın bir yolu da yatırımlarınızı çeşitlendirmek. Yumurtalarınızın tümünü bir sepete koymayın. Eğer yatırımlarınızdan biri para kaybederse, diğeri bunu telafi edebilir […] Kripto paralar bugün çok revaçta olan yeni bir fırsat olabilir ama ciddi riskleri var […] en önemlisi, yatırımlarınıza şansın karar vermesine izin vermeyin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment