Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Piyasa Düzenleyicisi, Daha Fazla Kripto Para İnternet Sayfasını Blokladı

Fransa‘nın finansal piyasa düzenleyicileri, Perşembe günü yaptıkları bir duyuruda Fransız halkını ülke içerisinde hizmet verme yetkisine sahip olmayan kripto para yatırım internet sayfaları hakkında uyardı.

Autorité des Marchés Financiers (AMF) ve Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) kurumlarının oluşturduğu Fransa’daki çifte düzenleyici yapı, kripto benzeri ürünlerin reklamını yapan kontrolsüz internet sayfalarını tek tek aşağı indirmeye başladı. Yaptıkları ortak açıklamada, Fransa içerisinde herhangi bir yetki ve izinlerinin olmamasına rağmen, yatırımcıları kripto paralara yatırım yapmaya davet eden 26 broker sayfasını listeledi.

– www.365globalmarket.com

– www.buy-money.com

– www.algo-crypto.com

– www.bank-of-crypto.com

– www.bit24coin.com

– www .c4iex.com

– www.capital-coins.com

– www.cryptocash24.com

– www.cryptoeraonline.com

– www.cryptofrancecapital.com

– www.crypto-institute.com

– www.cryptomonaies.com

– www.cryptomoney888.com

– www.cryptoning.com

– www.cryptoquicker.com

– www.epargnebitcoin.com

– www.euro-crypto.com

– www.interactivecoins.com

– www.kryptofx.com

– www.kryptoneo.com

– www.lacentraledescryptomonnaies.com

– www.monnaiestech.com

– www.stock-crypto.com

– www.undercryptos.com

– www.union-crypto.com

– www.ydconsultant.com

Bu uyarı Paris’in kripto etkinliklerini denetleyeceğini açıklamasından hemen sonra yapıldı ve bu gibi uyarılara ek olarak, endüstrinin düzenleyici kurumu Şubat ayında yaptığı bir açıklamada kripto para türevi birimlerin reklamını ve dağıtımını da yasakladığını belirtmişti.

Fransa’nın ACPR isimli mali sektör denetleyicisi, komisyon ve kripto para firmalarının hizmet sunmadan önce lisans ve onay almalarını şart koşmakta.

Bitcoin Düzenlemesi Tarzında Bir Ekonomi

Fransa Maliye Bakanı Le Maire bu yılın başlarında şunu ifade etmişti:

”Fransa, İlk Dijital Para Arzı yapan firmalara geçici bir kanuni çerçeve sunmak isteyen ilk büyük mali merkez olmak için her nedene sahip.”

Bakanın bu açıklamasından sonra sunulan kanuni çerçevelerden bir tanesi AMF’ye ICO piyasaya sürecek olan şirketlere ruhsat verme konusunda yetkilendirmek olmuştu. Tabii ki yatırımcıları korumayı garanti eden belirli kriterleri karşıladıktan sonra.

Fransız hükümeti ayrıca Nisan ayında yeni bir tax reformu planı duyurmuştu. Yeni reforma göre kripto para birimlerinden elde edilen karın vergi oranı düşürülmüş ve en üst vergi dilimi olan %45, %19’a indirilmişti.

Vergi indiriminin oluşturduğu etkiler Fransa’nın bitcoin ve benzerlerinin ”taşınabilir mülk” kategorisine girmesini ve sabit %19’luk vergiye dahil olmasını sağlamıştı. Bunun öncesinde kripto paradan elde edilen kar ”endüstriyel ve ticari kar” olarak görülüyordu. Yapılan işlemler de ”ticari olmayan kar” olarak nitelendirilmişti.

AMF yukarıda örneklerini verdiğimiz izinsiz hizmet veren internet sitelerinin tam listesinin kendi sayfasında yer aldığını belirtti. Buna ek olarak bu gibi sitelerin domain adreslerinin çok çabuk değişebildiğini de vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment