Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX 1 Milyar Doları Geri İstiyor: SBF ve Eski Üst Düzey Yöneticilere Dava Açtı!

İflas eden kripto para borsası FTX, eski CEO ve kurucu Sam Bankman-Fried (SBF) başta olmak üzere eski üst düzey yetkililer tarafından yapılan 1 milyar dolarlık şüpheli işlem için dava açtı.

FTX cephesi 20 Temmuz günü ABD İflas Mahkemesi’nde, kurucu ve eski CEO Sam Bankman-Fried, tüm iflas sürecinde isimleri sık sık anılan Alameda Research genel müdürü Caroline Ellison, FTX’in kurucu ortağı Gary Wang ve eski FTX mühendislik direktörü Nishad Singh’e karşı milyonlarca doları geri almak ve şüpheli 1 milyar dolarlık işlemi gerekçe göstererek dava açtı.

Davada, ismi geçen şahısların kendilerine haksız şekilde fayda sağlamak için kripto para borsasının fonlarını kullandıklarını fakat FTX müşterilerinin çıkarları için hiçbir şey yapmadıkları öne sürüldü.

FTX avukatları özellikle SBF’yi, ABD’li müşterilere ait fonları kullanarak kendi dava sürecini finansa etmekle suçladı. Mahkeme sunulan belgelere göre SBF, 10 milyon dolarlık FTX US fonunu platformdaki kişisel hesabına aktardı- ardından bir dakika sonra bu miktarı babasının adına bir FTX hesabına gönderdi. Bunun üzerine SBF’nin babası ise bu fonun büyük bir kısmını dava sürecindeki hukuk kuruluşlarına aktardı.

Suçlamaların arasında, Bankman-Fried ve Wang’ın Mayıs 2022’de Robinhood (HOOD) hisselerini satın almak için Alameda’dan 546 milyon dolar kullandıkları da yer aldı. FTX avukatları adı geçen bu isimlerin ticari piyasa oranlarının altında faiz oranları sunan sahte krediler sağladığını iddia etti.

Öte yandan FTX’in bir diğer iddiası da SBF dahil eski yöneticilerin lüks apartman dairelerini, siyasi ve hayırsever katkıları, spekülatif yatırımları ve diğer projelerini finanse etmek için müşteri fonlarını sürekli olarak zimmetlerine geçirdikleri ve görevlerini ihlal ettikleri yönünde oldu.

Dava dosyasında SBF ve Alameda Research bağlantılı birden çok zimmete geçirme ve haksız kazanç suçlaması yapılırken trilyonlarca dolarlık çöküşün bir kez daha su yüzüne çıkmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!