Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla’dan Gündeme Bomba Gibi Düşen Hareket: Kodlardan Bitcoin’i Sildi, Dogecoin’i Bıraktı!

Elektronik araç devi Tesla’nın ödeme sayfasında yer alan ve son günlerde spekülasyon yaratan Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) ibarelerinde beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Tesla’nın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ödeme sayfasındaki kaynak kodunda Bitcoin ve Dogecoin ibaresinin yer alması kripto para topluluğunda büyük bir gündem yaratmıştı. Tesla bu haberin piyasada yayılmasının üzerine spekülasyon doğurabilecek bir hamleye imza atarak düne kadar var olan Bitcoin ibaresini kaynak koddan kaldırdı ancak Dogecoin’e dokunmadı.

Şirket tarafından yaşanan gelişme hakkında resmi bir açıklama gelmese de özellikle Dogecoin topluluğu arasında Tesla’nın DOGE ödemelerini kabul edebileceği iddiaları alevlendi.

Tesla şu anda araçları haricinde neredeyse bütün ürünlerinde DOGE ile alımlara izin veriyor. Bu nedenle DOGE ibaresinin kalkmamış olabileceği de düşünülüyor.

Dün ortaya atılan iddialarda Tesla’nın tekrardan Bitcoin ve Dogecoin ile ödeme kabul edeceğine yer verilse de aslında bu ibarelerin uzun süredir kaynak kodda olduğu fark edilmişti. Tesla ürettiği araçların Bitcoin ile alım-satımını 2021 yılında kısa süreliğine kabul etmişti.

Doğrulamayı yapanlar Tesla’nın muhtemelen ödeme yöntemlerini devre dışı bıraktıktan sonra kaynak kod üzerinde Bitcoin ibaresini silmediğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!