Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su: “Ethereum, İleride DeFi’yi Kaldırmayabilir”

Bitcoin (BTC) borsası FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, katıldığı bir podcast yayınında Ethereum (ETH) ve DeFi birlikteliğinin DeFi projesine olumsuz yönde etkileyeceği açıklamasını yaptı.

Gazeteci Camila Russo’nun düzenlediği Defiant Podcast yayınına katılan Sam Bankman-Fried, ETH 2.0 güncellemesi ile alakalı düşüncelerini belirtti. Bankman-Fried’a göre Ethereum blockchain’i, DeFi’nin geliştirilmesini sınırlandırıyor. Ayrıca Bankman-Fried, ETH 2.0 güncellemesinin de yeterli iyileştirmeleri sağlayamayacağı açıklamalarında bulundu.

“Ethereum, ileride DeFi’yi kaldırmayabilir”

Bankman-Fried’ın Serum isimli bir DeFi projesi bulunuyor. Solana blockchain’i üzerinde bulunan proje ile alakalı da konuşan CEO, Solana’da karar kılmadan önce ETH dahil 30’dan fazla blockchain üzerinde testler yaptıklarını açıklamıştı.

Bankman-Fried, altyapı ve hız etkenleri sebebiyle Solana’da karar kıldıklarını söyledi. Kendisiyle birlikte yayında bulunan Solana CEO’su Anatoly Yakovenko da Ethereum’un tasarım olarak oldukça zayıf olduğunu beyan etti.

Ayrıca Bankman-Fried, DeFi’nin Ethereum blockchain’inden taşınması gerektiğini belirtti. Hatta yakın zamanda gelmesi beklenen ancak çıkış tarihi henüz net olmayan ETH 2.0 güncellemesi bile DeFi’yi ilerleyen günlerde kaldırmayabilir.

Bir gün DeFi’nin milyarlarca insan tarafından kullanılacağını söyleyen Bankman-Fried, Ethereum 2.0 güncellemesinin bile DeFi’ye yeterli kapasiteyi sağlayamayacağını aktararak Ethereum’dan milyon kez daha hızlı bir sisteme ihtiyaç olduğunu belirtti.

Vitalik Buterin’e göre ETH 2.0’ın birçok avantajı var

Sam Bankman-Fried, Ethereum’u eleştiriyor olabilir ancak Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de yakın zamanda ETH 2.0 güncellemesinin avantajlarını paylaştı. Buterin, güncelleme ile geçilecek proof-of-stake altyapısının şu anki proof-of-work’ten daha yüksek güvenlik imkanı sunduğunu belirtti. Ek olarak Buterin, PoS ile çalışacak ETH 2.0 yazılımının basit bir dizüstü bilgisayarda bile çalıştırılabilecek şekilde tasarlandığını açıkladı.

Buterin tarafından ETH 2.0 tarihi için 1 Aralık duyurusu yapılmıştı. Ancak bu tarihin kesinlik belirtmediğini bildiren Buterin, Ethereum topluluğunu herhangi bir değişikliğe karşı hazır olmaları konusunda da uyardı. Son yapılan bir inceleme ise güncellemeye geçiş için en iyimser tarihin 23 Ocak olduğu yönünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!