Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Çöküşünü Soruşturmak Amaçlı Bağımsız Denetçi Atanacak!

ABD mahkemesi FTX’in iflas sürecinin bağımsız bir müfettiş tarafından denetlenmesi gerektiğine hükmetti. 

Philadelphia Üçüncü Daire Temyiz Mahkemesi 19 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamasında, FTX’in bağımsız bir müfettiş tarafından soruşturulması gerektiğine karar verdi.

TX iflasını denetleyen ABD Mütevellisi tarafından daha önce benzer bir talepte bulunulmuş fakat FTX’in mevcut CEO’su buna karşı çıkmıştı. Tekrar gözden geçirilen karar sonucunda, mevcut CEO John Ray tarafından yapılan bir soruşturmanın yeterli olmadığı ve bağımsız bir denetimin gerektiği vurgulandı.

Yargıç Luis Felipe Restrepo, atanacak bağımsız müfettişin davayla hiçbir bağının bulunmaması ve FTX alacaklısı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bağımsız bir müfettiş tarafından yürütülecek sürecin kripto endüstrisi uygulamaları adına daha faydalı olabileceği ve sürece farklı bir perspektif kazandırabileceğin belirtildi:

Örneğin, FTX Group’un FTX ve Alameda Research’ün değerini şişirmek için kendi kripto para varlıkları olan FTT’leri kullanmasına yönelik bir soruşturma, bu uygulamayı daha fazla inceleme altına alabilir ve böylece potansiyel yatırımcıları diğer kripto para şirketlerindeki açıklanmamış kredi risklerine karşı uyarabilir. Bu bağımsız denetim süreci hem kripto para endüstrisi için hem de FTX özelindeki dava için faydalı olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!