Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Davasında Alacaklı Komitesi Hazır: Önde Gelen Kripto Piyasa Yapıcı da Katıldı

Delaware Mahkemesi iflas eden kripto para borsası FTX’in teminatsız alacaklılar komitesi kurma çalışmalarını hızlandırıldı.

Delaware Makemesine 15 Aralık tarihinde sunulan bir talep dosyasına göre kripto para piyasa yapıcı Wintermute, mahkemeye sunduğu FTX’in alacaklılar komitesinde bulunma talebine olumlu yanıt aldı. Bu kararla birlikte, FTX’in teminatsız alacaklılar komitesine bir üye daha eklenmiş oldu.

FTX’in iflas sürecini yönetmekle yetkili ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) personeli Juliet Sarkessian 15 Aralık tarihinde gerçekleşen bir duruşmada, şirketin uluslararası yapısı nedeniyle dünyanın dört bir yanında insanları bir araya getirmenin zorluklarına değindi ve komiteyi kurmak için olabildiğince acele ettiklerini belirtti.

İflas işlemleri sırasında teminatsız alacaklıları temsil etmekten sorumlu olacak komite Zachary Bruch, Larry Qian ve Acaena Amoros Romero olmak üzere üç bireysel yatırımcıdan ve Coincident Capital International, GGC International, Octopus Information, Pulsar Global, Wincent Investment Fund ve Wintermute olmak üzere altı kurumsal şirketten oluşuyor.

Öte yandan alacaklıların tam listesinin çıkarılması konusu ise henüz kesin bir sonuca bağlanamadı. Davaya bakan yargıcın, konu hakkında net bir karar vermeden önce alacaklılar komitesinin kurulmasını istemesi nedeniyle talep 16 Aralık tarihinde tekrar konuşulmak üzere ertelendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!