Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İflasını Bilen Yatırımcıdan Şimdi de Silvergate Öngörüsü: Şaşırtır!

Finans piyasalarında açık pozisyonları ile tanınan yatırımcı Marc Cohodes, kripto odaklı banka Silvergate’in bu hafta içerisinde iflas etmesini bekliyor.

Cohodes yakın zamanda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderilerde, Silvergate’in hafta içerisinde iflasını açıklamasını beklediğini ima etti. Geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana Silvergate’in mali krizlerle yüzleşebileceğini belirten yatırımcı, bankanın yolun sonuna gelmiş olabileceğini söyledi.

Cohodes, 3 Mart tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden Silvergate’in boş ofisinin bir fotoğrafını paylaştı. Konu üzerine verdiği demeçte, Silvergate’in halka açık bir suç mahalli olduğunu ve Silvergate CEO’su Alan Lane’in hapishaneye ait olduğunu öne sürdü.

Bankanın her an iflas edebileceğine işaret eden Cohodes, şu ifadeleri kullandı:

Silvergate gelecek hafta faaliyetlerine devam ederse bu beni oldukça şaşırtır.

Geçmişte FTX hakkında da uzun bir süre kullanıcıları uyardığı bilinen Cohodes, Silvergate’in en büyük müşterilerinden biri olan FTX’in banka hakkındaki söylemlerinin Silvergate üzerinde şüphelenmesinin ilk nedenlerinden biri olduğunu dile getirdi. Yatırımcı, Silvergate’in yalnızca başarısız ticari hamleler yüzünden mali krizle yüzleşmediğini, bankanın kendisinin de bir takım yolsuzluklar yaptığını ima etti.

FTX iflasının ardından 2022 yılının Kasım ve Aralık aylarında bankaya karşı short (kısa) pozisyon aldığını belirten Cohodes ayrıca 3 Mart tarihinde geçmişteki pozisyonlarına ekleme yaptığını açıkladı.

Neler Yaşandı?

İflas eden FTX ve Alameda Research ile arasındaki ticari bağlar nedeniyle son zamanlarda büyük darbeler alan Silvergate, yakın zamanda bildirdiği 1 milyar dolarlık zararın ardından yıllık finansman raporlarını da geciktirmesi üzerine ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase de dahil bir çok büyük ortağını kaybetmişti.

Öte yandan Silvergate, yaşanan gelişmeler ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından  mali ve hukuki sorunlar nedeniyle kredi notunun düşürülmesinin ardından kurumların paralarını kripto borsalarına taşımasına olanak sağlayan 7/24 kesintisiz para transferi sistemi SEN platformunu kapattığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!