Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Yatırımcıları Solana Rallisinden Para Kazandı: Yüzde 70’i Geri Alınabilir!

Solana (SOL) fiyatında yaşanan son artışlar iflas eden FTX’in elindeki varlıkların değerine değer katarken alacaklılar da harekete geçti.

İflas eden kripto para borsası FTX’in elindeki SOL varlıklarının değeri yıl başından bu yana yaklaşık 4 kat arttı. Borsanın elinde 55,8 milyon SOL bulunuyor ve bunların 42,2 milyonluk kısmı kilitli halde tutuluyor.

FTX’e ait 55,8 milyon SOL’ün piyasa değeri 2023 yılının başında 1,16 milyar dolar civarındaydı. Fakat o günlerde SOL fiyatı 20 dolar seviyesindeydi ve aralık ayına gelindiğinde yaklaşık 4 kat artışla 75 dolar bandına ulaştı. Fiyattaki bu artış FTX’e ait SOL varlıklarının değerini 4,2 milyar dolara taşıdı.

Artan değerleme FTX alacaklılarını da harekete geçirdi. FTX alacaklılarını temsil eden 117 Partners’in CEO’su Thomas Braziel, alacaklı piyasasısın kızıştığını belirtti:

Alacaklı piyasası kızıştı. KYC/AML’nin doğrulanmaması gibi taleplerle ilgili sorunlar açısından masanın dışında olan her şey şimdi tekrardan masada. Başlangıçta çok seçiciydik; şimdi ise çözebildiğimiz her şeye dokunabiliyoruz.

Görünen o ki FTX’in elindeki kripto paraların değerindeki son artışlar, alacaklıların da daha dolgun taleplerde bulunmasının önünü açtı. Thomas Braziel alacaklılara dolar başına yapılacak ödemenin 0,60-0,70 dolara kadar yükseltilebileceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz ekim ayında alacaklıların talep başına fiyatı 0,52 dolar olarak konuşuluyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!