Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den Hong Kong Kuruluşunun Eski Çalışanlarına 157 Milyon Dolarlık Dava!

İflas eden kripto para borsası FTX’in yeni CEO’su John Ray, borsaya bağlı Hong Kong merkezli kuruluşun eski çalışanlarına 157,3 milyon doları iade etmeleri için dava açtı.

FTX’in başına geçtiği günden beri müşteri fonlarını kurtarmak için çabalamaya devam eden John Ray, bu sefer de Sam Bankman-Fried (SBF) tarafından kontrol edilen FTX’in Hong Kong merkezli iştiraki Salameda’nın eski çalışanlarını hedef alarak 157 milyon doları geri almak için dava açtı.

Bloomberg tarafından 22 Eylül günü paylaşılan bir habere göre mahkeme sunulan dosyada Hong Kong iştirakiyle ilişkili Michael Burgess, Kevin Nguyen, Darren Wong ve Matthew Burgess ile Lesley Burgess ve FTX ile ilgili diğer iki firmanın adı geçti.

Mahkeme dosyasında, iddiaların merkezinde yer alan kişilerin FTX’in iflas başvurusundan önceki 90 günlük süre boyunca “İflas Kanunu kapsamında önlenebilir” olarak nitelendirilen bir dizi para çekme işlemlerinden yararlandılar.

Bununla birlikte söz konusu 157 milyon dolarlık kripto paranın büyük çoğunluğunun 7 Kasım’da veya sonrasında çekildiği belirtildi. Sanıkların beraber çalıştığı iddia edilirken söz konusu süreç adeta bir “para çekme yarışı” olarak nitelendirildi. Çekim işlemlerinin özellikle FTX ve FTX.US hesaplarından yapıldığının altı çizildi.

FTX’in yeni yönetim kadrosu bu hamleyle birlikte SBF’nin çıkacağı mahkemeye günler kala alacaklı taleplerini güçlendirmiş oldu. Son olarak FTX avukatları, SBF’nin anne ve babasının borsanın varlıklarını kullanarak kendilerine lüks harcamalar yaptıklarını ve yüklü miktarda parayı kendi hesaplarına aktardıklarını öne sürerek bu paraların da iadesini istemişti.

SBF, tutuklu bir şekilde 3 Ekim’de gerçekleşecek mahkeme duruşmasını beklemeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!