Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yeni CEO’sunun Maaşı Gündem Yarattı: Kripto Para Yatırımcıları İkiye Bölündü

İflas eden kripto para borsası FTX’in yeni CEO’su Jhon J. Ray’in maaşı kripto para yatırımcılarını ikiye böldü.

FTX’in Bölüm 11 iflas mahkemesine sunduğu belgelerde yeni CEO Jhon J. Ray’in maaşına da yer verildi. Yatırımcıların bir kısmı iflas etmiş bir şirketin CEO’ya bu kadar yüksek maaş vermesinin art niyetli olduğunu öne sürerken Jhon J. Ray’in geçmiş tecrübelerinin altını çizerek bu parayı hak ettiğini iddia eden yatırımcılar da oldu.

Yeni CEO Jhon J. Ray’in saatlik maaşı 1.300 dolar ve bazı harcamalar olarak belirlendi. Öte yandan İdari İşler Başkanı, Mali İşler Direktörü ve Bilişim Kurulu Başkanlarına da saatlik 975 dolarlık ödemeleri belgede yer aldı.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar zaten likidite krizi problemi yaşayan bir şirkette bu denli yüksek maaş ödemelerinin etik değerlere uygun olmadığını iddia etti. Öte yandan diğer yatırımcılar ise bu insanların başkalarının yıkıntılarını toplamak için orada olduğunu ve emeklerinin karşılığını hak ettiklerini savundu.

Yeniden yapılandırma danışmanlığı Alvarez & Marsal’ın Genel Müdürü Edgar Mosley ise FTX kaynaklarının ve değerinin korunması için maaş ödemelerinin devam etmesi gerektiğini öne sürdü. Ayrıca kritik öneme sahip yüklenicilere de 17,5 milyon dolar ödeme yapılmaya devam edilmesini tavsiye etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!