Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’ten Müjde: Geri Ödemelerin Başlayacağı Tarih ile İlgili Açıklama Geldi!

İflas eden kripto para borsası FTX, alacaklılarına yönelik ilk ödemeleri bu yılın sonunda yapmayı planlıyor.

FTX’in resmi tasfiye memurları ve Bölüm 11 Borçluları (Chapter 11 Debtors) kısa süre önce Bahamalar’da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana konusu ise alacaklılara yönelik geri ödemeler oldu.

Tasfiye memurları ve Bölüm 11 Borçluları, ilk ödemelerin 2024 yılının sonlarına doğru yapılması konusunda bir uzlaşıya vardı. Bu uzlaşı şimdilik bir hedeften ibaret olsa da özellikle öncelikli taleplerin ve kimlik doğrulaması (KYC) yapan kullanıcıların ilk ödeme alanlar arasında olacağı belirtildi:

Kabul edilmiş talepleri ve tatmin edici KYC belgeleri olan alacaklılara 2024 yılı sonuna kadar ilk ara dağıtımı yapmak için ortak bir hedef bulunuyor.

Bununla birlikte geri ödeme sürecinin sağlıklı olması ve tüm alacaklıların hak ettiklerini alabilmeleri için her iki cephede birlikte çalışmayı kabul etti.

FTX talep portalı geçtiğimiz aylarda açılmıştı. Kullanıcıların geri ödeme alabilmesi için 15 Mayıs tarihine kadar bu portal üzerinde kimlik bilgilerini doğrulamaları gerekiyor. Alacaklılara yapılacak kripto para ödemeleri 11 Kasım 2022’deki fiyatlar üzerinden gönderilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!