Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat: Kripto Para Piyasası Yıl Sonunda Artış Yaşayacak

New York’taki araştırma şirketlerinden Fundstrat Global Advisors, kripto para piyasasının bu yıl içerisinde sergileyebileceği performans hakkında yeni bir rapor yayınladı.

Kripto para sektörüne yönelik paylaştığı raporlarla epey tanındık bir şirket haline gelen Fundstrat, piyasanın bu yılki performansına ilişkin yeni tahminlerde bulundu. Şirketin yayınladığı rapora göre kripto paralar bu yıl içerisinde kayda değer ölçüde artış yaşayabilirler.

Şirketin kuruculuğunu üstlenen ve kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden olan Tom Lee, Fundstrat’in yayınladığı bu rapor hakkında Twitter üzerinden yorumlar yaptı. Lee araştırma boyunca piyasanın 2017 yılından bu yana sergilediği performansın göz önüne alındığını belirtti.

Fundstrat’in yayınladığı bu raporda öncelikle piyasanın 2018 yılındaki performansı değerlendiriliyor ve geçtiğimiz yılın kripto paralar için büyük bir hayal kırıklığı olduğu belirtiliyor.

Bu araştırmaya göre kripto para sektörü geçtiğimiz yıl Lightning Network ve kripto para cüzdanları konusunda ciddi gelişmelere tanıklık etti. Ancak ilk dijital para arzlarındaki (ICO) ve genel olarak kripto para fiyatlarındaki düşüşler, bu olumlu gelişmeleri gölgeledi.

Ne var ki şirketteki yetkililer bu durumun 2019 yılı içerisinde değişeceğine inanıyorlar. Fundstrat’in araştırmalarına göre kripto paralar hala geniş kitlelere yayılabilmiş değiller ancak piyasadaki fiyatlarda bir artış görmek mümkün:

“Kripto paralar bu yıl yayılacaklar mı? Hayır. Ama bu, kripto para fiyatları bu yıl içerisinde dibi görecek anlamına gelmiyor. Hatta yılın sonlarına doğru fiyatlarda ciddi bir artış olmasını bekliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment