Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Localbitcoins Kimlik Doğrulama Sürecini Değiştirmek Zorunda

Kripto para sektöründeki eşten eşe (p2p) odaklı ticaret platformlarından olan Localbitcoins, Avrupa Birliği genelindeki yasalar doğrultusunda kimlik doğrulama sürecinde belli başlı değişiklikler yapacağını açıkladı.

2012 yılında Finlandiya’da kurulan Localbitcoins, günümüzde kripto para sektörünün en büyük platformlarından biri olarak hizmet veriyor. Localbitcoins, merkezinin bulunduğu Finlandiya’daki yasalara uyum sağlayabilmek için şirket politikalarında bazı değişiklikler yapacak.

Finlandiya Hükümeti bundan bir süre önce Avrupa Birliği genelindeki yasalar doğrultusunda hareket edebilmek için kendi içerisinde bazı yasal değişiklikler yapma kararı aldı. Finlandiya’nın bu kararı, Localbitcoins gibi yerel şirketlerin politikalarını da etkiliyor.

Şirket bundan birkaç gün önce yayınladığı bildiride özellikle müşterini tanı (KYC) ve para aklama karşıtı (AML) politikalarında “büyük çaplı değişikliklere” gideceğini duyurdu.

Finlandiya Hükümeti, Avrupa Birliği’nin bundan birkaç ay önce hazırladığı Beşinci Para Aklama Karşıtı Direktif doğrultusunda yeni standartlar hazırlamaya başladı. Dolayısıyla Localbitcoins’in de bu direktif doğrultusunda adımlar atacağı söylenebilir. Ancak şimdilik bu adımların detaylarına dair bir bilgi yayınlanmış değil. Şirketin yayınladığı bildiriden bir kesit şu şekilde:

“Yasal yükümlülüklerin ne olacağı henüz belli değil ama bu düzenlemelerle birlikte dijital para borsalarına büyük çaplı değişiklikler getirileceği kesin.”

Coin Dance üzerindeki verilere baktığımızda Localbitcoins’in geçtiğimiz hafta içerisindeki toplam ticaret hacminin 14 bin 500 Bitcoin (52 milyon dolar civarı) değerinde olduğunu görebiliriz. Şirket, kendi hacim rekorunu Ekim 2015’te toplamda 40 bin adet Bitcoin’in ticaretine aracılık ederek kırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment