Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hakkında Sadece Meraklılarının Bildiği 5 Gerçek

Bitcoin’i çok iyi tanıyanların bilgisinden şüphemiz yok. Fakat yeni başlayanların Bitcoin’i anlamak için önünde uzun bir yol var. Bitcoin, bilindiği üzere son yüzyılın en ilginç teknolojilerinden biri haline geldi. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin her geçen gün ekonomileri evriliyor ve değişiyor. Ortaya çıktığından bu yana da ülkelerin ekonomileri için tartışma konusu haline gelen Bitcoin’i ne kadar tanıyorsunuz?

İşte yeni başlayanlar için Bitcoin hakkında bilmesi gereken 5 ilginç gerçek…

1- 22 Mayıs Dünya Pizza Günü

bitcoin pizza

Bitcoin hayranları kadar pizzaseverlerin de kutlamak için heyecanlandığı bir gün… Laszlo Hanyecz adlı kripto para madencisi bitcointalktan.org’dan 10.000 BTC’ye pizza satın almak istediğini duyurdu ve 22 Mayıs 2010’da Papa John’dan iki pizza satın aldı. Böylelikle 10.000 BTC ile dünyanın en pahalı pizzasına sahip oldu. Bu olay Bitcoin ile yapılan ilk somut işlemin kanıtıydı ve bu olaydan sonra her yıl 22 Mayıs günü Pizza Günü olarak kutlanmaya başlandı.

2- Satoshi Nakamoto Gizemi

Bitcoin hakkında 2008’den bu yana bilinmeyen en büyük gerçek tabii ki de bunun arkasında kimin ya da kimlerin olduğu. Satoshi Nakamoto adıyla ortaya çıkan bu kişi/ kişiler ya da kurum bugüne kadar birçok tahminin de hedefi haline geldi. Fakat hiç kimse kesin kanıtlarla Satoshi Nakamoto kim olduğunu kanıtlayamadı. Bu konuda geliştirilen teoriler bir kenara dursun, bazıları tarafından ölmüş olabileceği bile konuşuluyor. Fakat Satoshi Nakamoto hakkındaki bu gizemli durum çözülürse kripto para sektöründe büyük bir yankı uyandıracağı kesin.

3- Yalnızca 21 Milyon Bitcoin

Bitcoin’in önemli özelliklerinden biri sınırsız olmaması durumudur. Piyasada toplam olarak 21 milyon tane Bitcoin üretilebilecek. Tabii ki bu sayıya henüz ulaşılamadı fakat çoğu üretilmiş durumda. Ancak uzman tahminleri 2140 yılında Bitcoin üretiminin tamamlanacağını söylüyor. Daha sonra Bitcoin üretimi hiçbir şekilde gerçekleşemeyecek.

4- Fiziki Bir Para Birimi Olmamaları

Her ne kadar Bitcoin hakkında çok konuşsak da, bir takım alışverişler yapıp üzerine araştırmalar gerçekleştirsek de Bitcoin aslında elde tutulabilen bir para birimi değil ve fotoğraflarda kullandığımız görsele hiç benzemiyor. Blockchain altyapısına dayalı olarak tamamen kriptolarla oluşturulan ve cüzdanlarda depolanan bu para birimleri aslında insanlara benzersiz bir hayal gücü sunuyor.

5- Bitcoin’lerinizi İyi Saklamalısınız

donanım cüzdanları güvenli mi

Sahip olduğunuz Bitcoin’leri bir kripto para cüzdanında tutmanız gerekir. Bunlar; kağıt, mobil, donanım, çevrimiçi ya da masaüstü cüzdanları olabilirler. Donanım ve kağıt cüzdanlar aralarında en güvenli olanları olarak görünse de, devamlı işlem yapanlar için hızlı bir çözüm ne yazık ki değildir. Bu nedenle sıcak bir cüzdan kullanmanız gerekir ve bunun güvenliğini sağlamak da sizin elinizde. Öncelikle cüzdanınızı devamlı yedeklemelisiniz, yazılımınızı güncel tutmalısınız ve güvenlik katmanlarını en üst seviyede kullanmalısınız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment