Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Futbol Efsaneleri Paul Scholes ve Andriy Shevchenko, Blockchain Startup’ı ile Ortaklık İmzaladı

Hong Kong merkezli blockchain startup’ı Soccer Legends Limited, yakın zamanda iki ünlü futbolcu ile işbirliği yaparak, platformlarının futbolcular ve taraftarlar arasında bir köprü görevi görmesini sağlamayı amaçlıyor.

Şirket modern futbolun doğaçlama yoksunluğunu ve gereksiz karmaşıklığını çözmeyi amaçlıyor. Söz konusu problem eski futbolcu Stan Bowles tarafından da dile getirilmişti. The Guardian kaynağının aktardığı habere göre Bowles, ”modern oyun içerisinde harika futbolcular var ancak karakterler yok” ifadesi ile de sıkıntıyı kendi ifadesi ile dile getirmekte.

Futbolun şimdiki haline gelmesinde bir kaç faktör ele alınabilir. Forbes kaynağının aktardığına göre, yönetici kurumlar, yayıncılık şirketleri ve marka sponsorlukları şu an ”alanı kontrol etmekte.’Aynı Forbes makalesi yukarıdaki etkenlerin taraftarları nasıl etkilediğini de ele almakta.Sponsorluklar dolayısı ile şartlara ve koşullara tabi tutulan spor dünyası içerisinde, taraftarların heveslerinin kırıldığı da iddia edilmekte. Makalede blockchain teknolojisinin kullanılmasının bu faktörleri ortadan kaldırmada önemli bir rol oynayabileceğinden söz edilmekte.

Daha Yakın Etkileşimler

Yaşı daha ileri olan taraftarların şimdiki futbol ile ilgili hoşuna gitmeyen durum taraftar ve oyuncu arasındaki etkileşimin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Blockchain projesinin en önemli amaçlarından biri de söz konusu yetersizliği gidermek. Proje, taraftar ve oyuncular arasında hayali bir maç sergiliyor.

Platform, Ethereum blockchain altyapısında kuruluyor ve sözleşme ERC-20 standardına dayanıyor. Benzer birçok projenin aksine 433 token‘de bahis ve kumar söz konusu değil. Böylece platform her yaştan kitleye hitap edebiliyor. Kullanıcılar futbol starlarının genç yeteneklere rehberlik etmesi için sponsor olabilirken, geleceğin futbol efsanesinin yetişmesini yakından izleyebiliyorlar. Platform diğer yandan taraftarların müzayedelere katılmasını ve kazananların oyuncular ile kişisel bağlantılar kurabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Sistem, oyuncuların güçlenerek bağışlarda bulunma, taraftarlarla iletişim içerisinde olma ve kişisel miraslarını inşa etme gibi takımlarını ilgilendiren konularda söz sahibi olabilmelerine katkıda bulunuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment