Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20 ve Kripto Paralar: Washington’da Düzenlemeler Tartışılacak

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin oluşturduğu G20 grubu ülkeleri, bu yıl kripto paralar konusunda kararlı adımlar atıyor. Önceki buluşmalarda kripto para düzenlemeleri ile ilgili somut adımlar atan G20’nin, şimdi de Amerika Birleşik Devletleri başkenti Washington’da bu konu ile ilgili tartışmalara ve fikir teattilerine devam edeceği bildirildi.

Özellikle Mart ayında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te konu enine boyuna tartışılmış ve ordaki basın mensuplarının aktardıklarına göre, birçok ülke kripto paraların ve Blockchain teknolojisinin önemsenmesi gerektiğini belirterek, bu ikilinin bankacılık sektörüne olacak potansiyel etkilerinin değerlendirilmesi yönünde görüş bildirmişti.

İşte bu sebeple kripto para sektörünün sağlam yasal çerçeveler zemininde değerlendirilmesi gerektiğini düşünen hükümetler, bu sayede sektörün kötü niyetli kişilerin manipülasyonuna daha az açık hale geleceğini ve bu sayede gerek yatırımcı memnuniyetinin gerekse de sistemin olumlu etkilerinin artacağı fikrinde birleşmişti. Aynı zamanda G20 ülkeleri bu ve benzeri düzenlemelerin, teknolojinin gelişimini yavaşlatmaması yönüne de dikkat çekmişti. Konuyla ilgili daha somut adımların da, Haziran ayında yine Buenos Aires’te tartışılması üzerine söz kesilmişti.

Yine, dünyanın ekonomik liderleri 19 ve 20 Nisan’da ABD’de konuyla ilgili görüşmelerde bulunacak. Maliye bakanları, ekonomi bakanları ve merkez bankası yetkililerinin katılımlarının gerçekleşeceği toplantılarda; Buenos Aires’teki toplantıda alınan kararlar yeniden değerlendirilecek ve atılacak yeni adımlar belirlenecek. Birçok otorite, bu sefer kripto para düzenlemeleri konusundaki zaman çizelgesinin iyice netleşeceğini düşünüyor. Ayrıca, toplantılarda Suriye’de yaşanan olayların ekonomiye nasıl etki edeceği de konuşulacak.

Ayrıca ülkelerin ve merkez bankalarının önde gelen isimleri dışında, IMF ve Dünya Bankası yetkililerinin de toplantılara katılması beklenirken; G20’de toplam 55 delege olacak. Bunların 22’si bakan, 18’i merkez bankası başkanı ve 9 tanesi de uluslararası organizasyonların liderleri olacak.

G20 zirvesinde gündemde aynı zamanda cinsiyet eşitliği, adil yaşam şartları, işsizlik oranları ve büyüme yüzdeleri, dünya ekonomisinin gittiği yer, yeni teknolojilerin ve yapay zekanın iş bulmaya etkisi gibi çeşitli konular da tartışılacak.

Kripto para düzenlemelerinin resmi içeriği olacak yazılı metnin ise Haziran ayında kamu oyu ile paylaşılması bekleniyor.

Katılımcıların Blockchain ve diğer teknolojilerin ekonomi ve bankacılık sektöründe neyi, nasıl ve ne yönde değiştireceğine odaklanacağı; bunun artılarının ve eksilerini değerlendireceği ve gerekli kurallar, teşvikler veya önlemleri ona göre alacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Afrika’daki yatırımların arttırılması ve kıtanın kalkımdırılması konus da masaya yatacak.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment