Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galatasaray 1905Ventures ile Spor Teknolojilerine Yatırım Yapacak

Geçtiğimiz yıl kendi taraftar tokenını piyasaya süren Galatasaray SK, Türkiye’deki spor teknolojileri ekosistemine yatırım yapacak 1905Ventures adlı bir girişim sermayesi yatırım fonu oluşturdu.

1905Ventures; takım ve atlet performansı, rekreasyonel spor, taraftar deneyimi & etkileşimi, medya & içerik, içgörü & verimlilik alanlarında yenilikçi teknolojiler geliştiren girişimlere odaklanacak.

Galatasaray SK’nin, İstanbul Portföy Girişim Sermayesi iş birliğiyle kurduğu fonun odak noktalarından biri büyük veri, blockchain, yapay zeka gibi teknolojiler ile spor alanlarını, stad ve salonları akıllı hale getiren girişimler olacak.

Chiliz ile yaptığı iş birliği sonucunda geçen yıl kendi taraftar tokenını arz eden Galatasaray, bu ayın başında Ali Sami Yen adlı bir non-fungible token (NFT) koleksiyonunun arzını gerçekleştirmeye başladı.

1905Ventures’ın hızlandırma programına katılan girişimler, Galatasaray Spor Kulübünün kaynaklarından faydalanarak programın sonunda 1905Ventures’dan yatırım alma imkanı elde edebilecek.

Galatasaray Spor Kulübü Girişimcilik Danışmanı İhsan Elgin, cuma günkü basın konferansında bu “programdan çıkan ve sonuç elde eden tüm girişimlere yatırım yapacaklarını” söyledi.

“Burada ciddi bir hedefimiz var, büyük bütçeleri topluyoruz. Sadece biz yatırım yapalım, bırakalım [istemiyoruz]. Yanımıza tüm yatırımcı ekosistemini toplayıp, birlikte yatırım yapmayı felsefe olarak ediniyoruz.”

Yeni kurulan girişim merkezi, başvuru tarihlerinin 15 Ekim-26 Kasım aralığında olduğunu ve demo gününün 25 Şubat 2022’de gerçekleşeceğini açıkladı.

1905Ventures; tohum aşama ve A Serisi öncesi yatırımlara ağırlık vermek suretiyle, 250.000 ile 1.5 milyon lira arasında değişen boyutlarda yatırım yapabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!