Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital Milyar Dolarlık Anlaşmayı Sonlandırdı: BitGo’yu Almaktan Vazgeçti

Kripto para odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital, kripto para borsası BitGo’yu satın alma sürecini feshettiğini duyurdu.

Galaxy Digital 15 Ağustos tarihinde yatırımcı ilişkileri sayfasında yayınladığı bildiride, 2021 Mayıs ayında başlattığı BitGo’nun alım sürecini resmi olarak feshettiğini duyurdu. Şirket herhangi bir fesih ücreti ödenmediğini de yatırımcılarına bildirdi.

Yatırım şirketi, sürecin feshedilme nedenini, sözleşmenin gerekliliklerine uygun olarak, 31 Temmuz 2022 tarihine kadar 2021 yılının denetlenmiş mali tablolarının teslimi yükümlülüğünün BitGo tarafından yerine getirilememesi olarak açıkladı.

Galaxy Digital 2021 Mayıs ayında BitGo ile alım görüşmelere başlamış ardından 1,2 milyar dolarda karar kılmıştı. Ancak taraflar şartları tekrar görüşmek amacıyla 2022 Mart ayında tekrar müzakere masasına oturdu.

Galaxy Digital halihazırda Nasdaq’ta listelenmek için hazırlıklarına devam ediyor. Uzmanlar BitGo satın almasından vazgeçilme sebebinin, listelenme sürecini riske atmamak olabileceğini ifade ediyorlar. BitGo’nun mali tablolarında beklenmeyen bir uygunsuzluğun tüm şirketin listelenme sürecini tehlikeye düşürebileceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!