Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop Efsanesi Terste Bıraktı: Meme Coinlerin Arkasındaki Düşüş Belli Oldu!

GameStop (GME) hisselerindeki düşüş meme coinleri vurdu.

Meme coinler, GameStop efsanesi TheRoaringKitty’nin dönüşüyle geçtiğimiz haftalarda kayda değer yükselişler yaşamıştı. Fakat rüzgarın ters dönmesi yine en çok meme coinleri etkiledi.

GME hisseleri, geçen perşembe günü iki yılın en yüksek seviyesi olan 61 dolara ulaşmıştı fakat 10 Haziran Pazartesi günü %52 düşüşle 23,89 dolara kadar geriledi. GME yazım esnasında 24 dolardan işlem görüyor.

GME hisseleriyle birlikte hareket eden Roaring Kitty (KITTY) ve benzer kedi temalı meme coinler ortalama en az %10 kayıp yaşadı. Bununla birlikte Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) ve Floki (FLOKI) gibi meme coinlerde %5 ile %10 arasında kayıp yaşadı.

TheRoaringKitty 3 Haziran günü Reddit üzerinden yaptığı paylaşımda, elinde 181,4 milyon dolar değerinde GME hissesi ve alım opsiyonu tuttuğuna yer vermiş ve bu paylaşım bile birçok meme coin’in devasa yükselişler yaşamasına yol açmıştı.

GameStop neden düşüyor?

TheRoaringKitty, geçtiğimiz haftalarda 580 milyon dolarlık GME hisse senedi ve opsiyon varlıkları olduğunu ve pozisyonlarının milyonlarca dolar karda olduğunu söylemişti.

Ancak şirketin 45 milyon hisse satarak 933 milyon dolar kazanmasının ardından günler sonra 75 milyona kadar hisse satacağını açıklamasının ardından kazançlar silindi. Aynı zamanda üç aylık satışlarda da düşüş yaşandığını duyurdu. Bu da yatırımcı güvenini kırmaya yetti.

TheRoaringKitty 2021 yılında GME hisseleri üzerinden bir finansal direniş başlatan isimlerin başında yer almış ve devasa bir short squeeze hareketine yol açarak büyük ses getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!