Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GameStop Efsanesi Hakkında İlginç Yönetim Kurulu İddiası: Hissesi 2 Katına Çıktı

2021’deki GameStop (GME) çılgınlığıyla ün kazanan Keith Gill (Roaring Kitty) hakkında ortaya atılan yeni iddialar büyük ilgi topladı.

GameStop üzerinde adeta bir destan yazan ve 3 yıl aradan sonra 2024 yılında sosyal medyaya geri dönerek yine aynı etkiyi yaratmayı başaran Keith Gill, çarpıcı bir iddianın göbeğinde yer aldı.

Sosyal medyada hızla yayılan iddiada, Gill’in GameStop yönetim kuruluna dahil edileceği yer alıyordu. GameStop, gelecek sene için yönetim kuruluna 5 kişiyi dahil edeceğini belirtmişti.

Bu iddianın peşinden giden GME yatırımcıları, firmanın çevrim içi yapılacak olan yıllık hissedarlar toplantısına akın etti. Aşırı yüklenme sonucunda sistem çökünce toplantı ileriki bir tarihe ertelendi.

9 milyondan fazla GME hissesi var

CNBC tarafından aktarılan habere göre Keith Gill’in GME hisse sayısı 9 milyonun üzerine çıktı. Verilere göre Roaring Kitty’nin GameStop hissesi, büyük opsiyon pozisyonunu sattıktan sonra 9 milyon hisseye yükseldi.

Gill, 13 Haziran Perşembe günü Reddit’in Superstonk forumunda E-Ticaret portföyünün yeni bir ekran görüntüsünü yayınladı ve şu anda 9.001 milyon GameStop hissesine ve 6 milyon doların üzerinde nakit paraya sahip olduğunu gösterdi

GME fiyatı hareketli

TheRoaringKitty, geçtiğimiz haftalarda 580 milyon dolarlık GME hisse senedi ve opsiyon varlıkları olduğunu ve pozisyonlarının milyonlarca dolar karda olduğunu söylemişti.

Ancak şirketin 45 milyon hisse satarak 933 milyon dolar kazanmasının ardından günler sonra 75 milyona kadar hisse satacağını açıklamasının ardından kazançlar silinmişti. Ardından GME, %52 düşüşle 23,89 dolara kadar gerilemişti.

Fakat son iddialar sonrasında toparlanma yaşayan GME, tekrardan 33 dolara kadar tırmandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!