Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GAO, Kripto Para ATM’lerine Düzenleme Getirilmesi Gerektiğini Söylüyor

ABD Hükümeti Sorumluluk Ofisi (GAO), kripto para ATM’lerine düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

GAO, kripto paraların yasa dışı insan ve uyuşturucu kaçakçılığını finanse ettiğini düşündüğünden, kripto para ATM’lerine düzenleme gerektiğini belirtti. Ayrıca GAO, kripto para ATM’lerinin düzenlenmesi için ABD gelir idaresi IRS‘i ve Hazine Bakanlığı FinCEN’i birlikte çalışmaya davet etti.

ABD Hükümeti Sorumluluk Ofisi, konuyla alakalı pazartesi günü bir rapor yayınladı. Raporda: Kripto para piyasası büyüdükçe, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı da dahil olmak üzere yasa dışı amaçlarla kripto para kullanımının artacağını düşündüklerini belirtti. Ayrıca raporda GAO, ATM’lerin kripto para borsalarındaki alım satımlardan daha zor bir şekilde izlendiğini söyledi.

GAO’nun hazırladığı raporda kripto ile bağlantılı suçların arttığına dair görüşleri, araştırma firması olan Chainalysis’in yapmış olduğu raporla çelişiyor. Chainalysis hazırladığı raporda kripto para piyasasının hacminin artmasına oranla 2021’de blockchain tabanlı suçların azaldığını belirtmişti.

2021’de IRS, 1 milyar doları Silk Road’a bağlı olan 3.5 milyar dolarlık kripto paraya el koyduğunu açıklamıştı.

GAO, geçen yıl yaptığı kripto paralarla alakalı suçların soruşturmasında, suçların %36’sının uyuşturucu kaçakçılığıyla alakalı olduğunu tespit etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!