Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Klaytn 2022 Yol Haritası ile Neler Hedefliyor

İnternet devi Kakao Corp tarafından geliştirilen açık blockchain platformu Klaytn, 2022 yılında küresel genişlemelerini sürdürmek için neler planladıklarını paylaştı.

Klaytn resmi Medium hesabından 10 Ocak tarihinde yayınlanan gönderide, platformun küresel genişleme planları doğrultusunda 2021 yılında gerçekleştirilen 5 önemli anlaşmaya ve bunu sürdürmek için 2022 yol haritalarında neler planladıklarına yer verildi.

Kore Merkez Bankası ile birlikte Kore’de dijital merkez bankası parasını (CBDC) güvence altına alan blockchain Klaytn, 2019 yılında piyasa sürüldü. Ayrıca kripto cüzdanı Klip aracılığı ile KakaoTalk’a entegre olan Klaytn, ülkedeki 45 milyon KakaoTalk kullanıcısı tarafından erişilebilir halde bulunuyor.

Gönderide, 2021 ağustos ayında uluslararası lansmanı yapılan Klaytn’ın o tarihten bu yana Japon teknoloji devi GMO İnternet Grubu, Endonezya İnovasyon Fabrikası dijitalleşme kolu Salim Grubu, Asya NFT platformu East NFT, ABD merkezli eğlence grubu Animal Concerts ve küresel fintech hızlandırıcısı F10 ile gerçekleştirdiği anlaşmalara yer verildi.

Klaytn Foundation küresel benimsenme Başkanı David Shin konu ile ilgili;

Son 3 ayda muazzam bir ivme kazandık ve 2022 yılında metaverse ekosistemine dahil olmak için iyi bir konumda bulunuyoruz. Japonya, Endonezya, Tayland, ABD ve Singapur’da gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklıklar, genişleme yol haritamızın temelini oluşturuyor. Önde gelen oyun şirketleri ile daha fazla ortaklık planlıyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Klaytm, 2022 yılı içinde devam eden DeFi ekosistemi entegrasyonunu sürdürürken tercih edilen oyun ve metaverse projeleri için blockchain altyapı hizmeti sunmayı planlıyor.

Haberin kaleme alındığı saatlerde Klaytn yerel token’ı KLAY CoinGecko verilerine göre 1,30 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!