Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NYDIG’in Küresel Ödeme Yan Kuruluşu FCA Tescili Aldı

Önde gelen Bitcoin şirketi NYDIG’in Bitcoin tabanlı küresel ödeme yan kuruluşu BottlePay, UK Financial Conduct Authority’den (FCA) kripto varlık şirketi tescili aldı.

Şirket tarafından yayınlanan 11 Ocak tarihli basın bültenine göre Bottlepay, FCA tescili alan sayılı kripto varlık şirketlerinden birisi ve bunu gerçekleştiren ilk Lightning Network ödeme şirketi oldu.

FCA tescili, kripto varlık şirketlerinin Birleşik Krallık’ın kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele düzenlemelerine uyduklarını kanıtlamalarını sağlar ve Birleşik Krallık’ta kripto varlık hizmeti vermek isteyen işletmelerin bu tescile sahip olması gerekir.

BottlePay kurucusu Pete Cheyne;

FCA tescilimiz sadece Bottlepay için değil aynı zamanda Lightning Network için de bir başarıdır. Bu tescil, günümüzde düzenleyici ve uyumluluk standartlarını korurken geleceğin finansal altyapısını inşa edebileceğimizi gösteriyor.

açıklamalarında bulundu.

Bitcoin Lightning Network’den faydalanarak küresel ödeme hizmeti sunan Bottlepay, kullanıcıların anında ve ücretsiz bir şekilde bitcoin, pound veya euro cinsinden ödeme yapmalarına olanak sağlıyor. Bottlepay’in ayrıca Twitter ve Discord gibi dünyanın en büyük sosyal ağlarında entegrasyonu bulunuyor.

NYDIG Başkanı Yan Zhao konu ile ilgili;

Bottlepay ekibinin başardıklarından gurur duyuyoruz. FCA tescilinin güvenliğini sağlamak çığır açan bir olaydır ve NYDIG’nin ve Bottlepay’in uygunluğunun kanıtıdır. Bitcoin ağını herkes için erişilebilir kılmak için Bottlepay ile birlikte çok çalışmaya devam edeceğiz.

ifadelerine yer verdi.

New York merkezli Bitcoin şirketi NYDIG, ekim ayında 300 milyon dolarlık hisse senedi karşılığında Birleşik Krallık ve Avrupa’da hizmet veren Bottlepay’i satın almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!