Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’nin Yeni Başkanı Gensler İlk Komite Duruşmasına Hazırlanıyor

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC) yeni başkanı Gary Gensler, bugün Amerikan kongresi karşısında SEC Başkanı ünvanıyla ilk duruşmasına çıkacak.

ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi, perşembe günü Türkiye saatiyle 19:00 sularında GameStop olaylarını görüşmek için toplanacak. Duruşmanın, Komitenin sitesinde naklen yayınlanması bekleniyor.

GameStop olayları üçüncü kez görüşülecek

Bugünkü duruşmada SEC Başkanı Gary Gensler, Depository Trust & Clearing Corporation CEO’su Michael Bodson ve FINRA Başkanı Robert Cook ifade verecek.

Gensler, duruşma öncesi verdiği demeçlerde Robinhood gibi uygulamaları masaya yatırabileceğinin mesajını verdi.

Robinhood; short pozisyon almış büyük hedge fonlarının zararıyla sonuçlanan GameStop olaylarının büyük bir kısmına ev sahipliği yaptı.

“Oyunumsu özellikler”

Çarşamba günü yayımlanan taslak konuşmaya göre SEC, GameStop ve Archegos Capital olaylarının ardından short pozisyon alan büyük yatırımcılardan daha fazla bilgi talep etmeye başlayabilir.

Gensler’in özellikle içinde video oyunlarına benzer özellikler barındıran ve bireysel yatırımcılara hitap eden trading uygulamalarının üstünde durması bekleniyor.

SEC’nin yeni başkanı, çarşamba günü yayımlanan taslakta şu ifadeyi kullandı:

“(Yürürlükteki) çoğu regülasyonumuz, bu teknolojiler ve komünikasyon yöntemleri ortaya çıkmadan önce hazırlandı. Kurallarımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu sırada, bazı kuralları tazelememiz gerektiğini görebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!