Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) En Yüksek Günlük Kapanışını Yaptı

Cardano (ADA), en yüksek günlük kapanışını yaptı. ADA fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Cardano (ADA), 5 Mayıs’taki günlük kapanışını 1,4798 dolarla yaptı. ADA için bir ilk olan bu kapanış değeri, Binance’te görüldü.

cardano-ada-günlük-kapanisCardano (ADA) fiyatı, 6 Mayıs sabahında 1,53 dolara yükselerek 14 Nisan’daki 1,55 dolarlık ATH’sine yaklaştı.

Cardano Afrika misyonunu ilerletiyor

Afrika’daki dijital dönüşüm misyonları çerçevesinde bazı adımlar atan Cardano, Atala PRISM kimlik çözüm protokolü ile Afrika’da teknolojik çözümler üretmeyi planlıyor. Bu misyona yönelik olarak Cardano, Etiyopya hükümetiyle iş birliği yapacağını duyurdu. Bu iş birliği sayesinde Etiyopya’daki beş milyon öğrenci ve öğretmen, Cardano teknolojisi ile buluşacak.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Afrika misyonu çerçevesinde yaptığı açıklamada, 5 yıl içinde Cardano teknolojisinin dünyadaki birçok bölgeye yayılarak yeni iş modellerini ortaya çıkaracağına inanıyor.

Bununla birlikte Cardano, Tanzanya’da bulunan World Mobile ile ortaklık kurdu. Bu ortaklıkla, bölgedeki insanların dijital bankacılık, sağlık, eğitim gibi hizmetlere erişmeleri hedefleniyor.

Alonzo hard forku bekleniyor

Cardano bu yıl akıllı sözleşme teknolojisinin geleceğini duyurmuştu. Kullanıcılar, Alonzo hard forku hayata geçtiğinde akıllı sözleşme teknolojisiyle buluşacak. Mainnet için tam bir tarih verilmese de yaz aylarına işaret ediliyor.

Cardano (ADA) fiyatı, CoinGecko’ya göre 24 saat içinde yüzde 12 oranında artış gördü ve 1,47 dolardan fiyatlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!