Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gary Gensler SEC’nin Yeni Başkanı Oldu

Amerikan Senatosu, çarşamba günü düzenlenen oylama sonucunda Gary Gensler’in SEC başkanlığını onayladı. Görevden ayrılmadan önce Ripple aleyhinde açtığı davayla gündeme gelen Jay Clayton’ın yerini, Gensler dolduracak.

Senato’ya bağlı Bankacılık Komitesi, geçtiğimiz ay Gensler’in SEC başkanı olması yönünde oy kullandı. Gensler’in SEC başkanlığı, bugünkü senato oylamasında 53’e 45 oyla kabul edildi.

Uzun yıllar Goldman Sachs’te görev alıp, 2009 yılında CFTC’nin başına geçen Gensler, SEC başkanı olması için Joe Biden tarafından tavsiye edilmişti.

“Kurallarımız, teknolojiyle birlikte değişmeli”

ABD Senatosu, Gensler’ın 5 Haziran tarihine kadar göreve getirmeyi onayladı. Gensler’ın görev süresinin uzayıp uzamayacağına, ikinci bir oylamayla karar verilecek.

Gensler mart ayında Bankacılık Komitesine konuşarak, SEC’nin başkanı olması halinde “piyasaları daha şeffaf ve sorgulanabilir” hale getirmek için çalışacağını söyleyip, “insanların güvenli bir şekilde yatırım yapmasının, dolandırıcılıktan ve manipülasyondan korunmasının” önemini vurguladı.

Teknoloji alanındaki gelişmelerin üstünde duran isim, “Piyasalar ve teknoloji, sürekli olarak değişim gösteriyor. Bizim kurallarımız da bunlarla birlikte değişmeli.” dedi.

“Yatırımcının güvenliği açısından sorular doğurdu”

Gensler’in yatırımcıların güvenliği hakkında konuşurken değindiği konulardan biri kripto paralardı. Geçen ayki konuşmasında,

Bitcoin ve kripto paralar, ödeme teknolojisi ve finansal katılım konularına yeni bakış açıları getirirken, yatırımcıların güvenliği açısından hala üstünde durulması gereken bazı sorular doğurdu.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!