Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gary Gensler’ın SEC Başkanı Seçilmesi, Ripple Davasını Nasıl Etkiler?

Joe Biden yönetimi tarafından yayınlanan bildiri ile Gary Gensler’ın ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu Başkanlığına getirildiği resmiyet kazandı. Yaklaşık 1 hafta önce seçileceği iddiaları kulislerde dolanan Gensler, en çok XRP yatırımcılarının dikkatini çekti. Peki bu ismin seçilmesi Ripple davasının gidişatını değiştirecek mi? 

Blockchain ve kripto para sektörüne hakim 

Gary Gensler daha önce Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) kripto paralar ve blockchain üzerine ders veren bir kişi olarak biliniyor. ABD’nin bir diğer finansal regülatörü CFTC bünyesinde bir dönem başkanlık yapan Gensler, kripto para sektörüne oldukça hakim.

Ripple’a karşı Aralık 2020 içerisinde açılan menkul kıymet davası Jay Clayton ile başlasa da bunun artık Gensler ile devam edeceği kesinleşti. Buna rağmen başkanın değişmesi aslında dava konusunda pek bir şeye etki etmeyebilir. Gensler önceki açıklamalarında XRP’nin net bir şekilde menkul kıymet olduğuna inandığını belirtti.

Ripple’ın XRP satışlarına dikkat çekti 

2018 yılının sonlarında bir ders esnasında yaptığı konuşmasında XRP için “para birimi” ifadesini kullanan Gensler, daha sonra ise dava hakkında çok daha net bir açıklamada bulundu. Gensler söz konusu açıklamasında Ripple’ın escrow cüzdanına ve her ay yapılan XRP satışlarına dikkat çekiyor.

Ripple’ın üretilen XRP’lerin %80’ini tuttuğunu ve bunların %20’sinin satıldığını ima eden Gensler’ın, XRP yatırımcılarının “Ripple şirketine oldukça bel bağladığını” vurguladığı görülüyor.

https://twitter.com/BankXRP/status/1349117486231388162

“Karar İlgili Mahkemenin” 

Yeni SEC Başkanı, XRP’nin ilk 5 yıl boyunca hiçbir şekilde kullanılmadığını da belirtti. XRP ve Ripple hakkında bir hayli bilgili olduğu görülen Gensler, yine de kendi görüşünün davaya etki etmeyeceğini belirtti. Gensler, kararın artık ilgili mahkemelerde olduğunun altını çizdi.  Buna rağmen Gensler’ın görüşleri ve halka açık yaptığı konuşmalarında bulunduğu imalar, XRP yatırımcılarını hüsrana uğratabilir.

Ripple ve SEC davasının ilk duruşması ise 22 Şubat 2021 tarihinde görülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!