Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IntoTheBlock Açıkladı: Chainlink (LINK) Fiyatının Yükselişi En Çok Onlara Yaradı

Chainlink (LINK), Binance kripto para borsasının verilerine göre 23,76 dolara kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. LINK’in bu rekoru ile ise balinaların yeniden su yüzüne çıktıkları görüldü. IntoTheBlock analiz ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre piyasadaki her 10 LINK’in 8’i direkt olarak balinalara ait.

LINK fiyatı tüm zamanların rekorunu tazeledi 

LINK,  son 7 gün içerisinde %70 yükseliş elde ederek top 10 içerisinde en çok yükselen kripto para birimlerinden birisi oldu. LINK fiyatını rekora götüren birçok faktör olsa da bunun en çok balinalara yaradığı vurgulanıyor.

Kaynak: IntoTheBlock

Yükseliş en çok 9 LINK balinasına yaradı 

IntoTheBlock verilerine göre en zengin 9 LINK cüzdanı, sirkülasyondaki bütün LINK’lerin %66’sının sahibi konumunda. Araştırmada, 52 cüzdanı temsil eden ve “yatırımcılar” olarak ifade edilen bir grubun ise sirkülasyondaki LINK miktarının %14,34’üne sahip olduğu belirtiliyor. 9 LINK balinasına ek olarak 52 cüzdan ile birlikte sirkülasyondaki LINK miktarının %80,3’ünün cüzdanlarda yer aldığı görülmekte.

Araştırmacılar bir cüzdanın içerisindeki LINK’lerin sayısı ve değeri ne kadar fazla olursa, bunun etkinlik oranının da o kadar az olduğuna dikkat çekmekte. Bu da en zengin LINK cüzdanlarının “güçlü eller” yani uzun vadeli yatırımcılar olduğunu gösteriyor. 9 cüzdanın sahip olduğu LINK miktarı 660 milyon adet iken, “yatırımcılar” olarak ifade edilen grubun sahip olduğu LINK miktarı ise 143,4 milyon olarak ön plana çıkıyor.

LINK fiyatının 20 dolara çıkışında bile ellerindekini satmayan ve transfer verisi olmayan 9 LINK balinası ise yeni rekordan en çok fayda elde eden grup olarak nitelendiriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!