Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Joe Biden, SEC Başkanlığı İçin Gary Gensler’ı Resmen Seçti!

Bir süredir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanlığına getirebilecek adayların başında gösterilen Gary Gensler, artık resmen seçildi. ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın Gary Gensler’ı SEC Başkanı olarak seçeceği resmen belli oldu.

Gary Gensler artık SEC Başkanı

Biden’ın ekibi tarafından yayınlanan gönderide, Gary Gensler’ın SEC Başkanlığı için seçildiği ilan edildi. Biden konu hakkında yaptığı açıklamada yeni seçilen yöneticilerin “anlamlı değişiklikler yapacağına ve ülkeyi ileriye götürmeye devam edeceklerine” inandığını vurguladı.

Gensler aslında kripto para sektörünün oldukça yakından tanıdığı bir isim. Daha önce ABD’nin bir başka finansal regülatörü olan CFTC bünyesinde başkanlık görevi yürütmüş olan Gensler, blockchain ve kripto para eğitmenliği de yaptı.

Gensler’ın seçilmesi XRP ve ETH’i nasıl etkileyecek?

Gensler, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) kripto paralar ve blockchain ile ilgili çeşitli dersler de verdi. Gensler 2019 yılındaki bir açıklamasında ise “iyi düzenlemeler ile kripto para sektörünün kalkındırılabileceğini” belirtti. Buna rağmen özellikle XRP ve ETH yatırımcıları için Gensler’ın SEC Başkanı seçilmesi olumsuz sonuçlar yaratabilir.

Gensler 23 Nisan 2018 tarihli konuşmasında sadece XRP’nin değil aynı zamanda ETH’in de menkul kıymet statüsüne dahil edilebileceğini ifade etti. SEC’nin 2020 yılı bitmeden Ripple’a tam olarak bu konu üzerinden dava açtığı biliniyor. Gensler’ın kripto para sektörüne yatkınlığı özellikle XRP yatırımcıları tarafından olumsuz karşılansa da hiç beklenmeyen bir tavır görmek mümkün. Ünlü avukat Jake Chervinsky da bu konuya dikkat çekerek, Gensler’ın XRP için menkul kıymet açıklaması yaptığını hatırlattı.

Bitcoin ETF’i onaylanabilir

Chervinsky bunun yanı sıra  Bitcoin ETF onayı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Ünlü isim günler önce yaptığı açıklamasında Gensler’ın seçilmesi ise Bitcoin ETF’inin onay şansının arttığını belirtti. Jay Clayton yönetiminde 10’u aşkın Bitcoin ETF başvurusu yapılsa da hiçbiri onay alamadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!