Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geliştirici: Google’ın Kuantum Bilgisayar Hamlesi, Bitcoin İçin Risk Değil

Google’ın kuantum konusunda yaptığı harika hamlelerin Bitcoin için bir tehdit olup olmayacağı konusu son dönemde sektörün gündemine giren ana maddelerden birisi olarak dikkat çekmişti.

Financial Times’da yer alan makaleye göre, Google’ın bu yeni geliştirdiği bilgisayarın, herhangi bir bilgisayarın 10 bin yılda çözeceği sorunları üç dakika yirmi saniyede çözdüğü ortaya çıkmıştı.

Kuantum bilgisayarlarının kriptografi bilimini aslında tarihe gömeceği ve bunun da Bitcoin gibi kripto paraları yerle bir edeceği düşüncesi, bir süredir kripto para sektöründe az da olsa dillendirilen şeylerden birisi.

Ancak Bitcoin geliştirici ekibinde yer alan Peter Todd, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Google’ın geliştirmiş olduğu bu yeni bilgisayarın kendileri için bir tehdit olmadığını ifade etti.

Başarılı isim, bu konuya ilişkin şunları söyledi:

”Şu anda bu bir anlam ifade etmiyor çünkü bu durumun kriptografiyi tarihe gömmesi imkansızla eş değer. Şu anda bu kuantum bilgisayarların ne noktada ölçekleneceğini de bilmiyoruz. Bunun masrafı ne olacak, bu süreç nasıl gidecek gibi soruların da yanıtları yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment