Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg’den Libra Açıklamaları

Mark Zuckerberg, Facebook’un Libra adlı dijital para projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Nikkei ile özel bir röportaj gerçekleştiren Zuckerberg, Facebook’un Libra projesine yaklaşımını ve bu projeyle tam olarak neyi hedeflediklerini anlattı.

Libra’nın Gelişimi

Sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı projesi uzun süredir yoğun bir şekilde tartışılıyor.

Bu proje gerek Avrupa’daki gerek ABD’deki pek çok regülatörün eleştirisini almış olsa da Facebook yönetimi bu projeyi hayata geçirmeye kararlı. Zuckerberg, aldıkları eleştiriler hakkında şu yorumu yapıyor:

”Çoğu kişinin Libra ile ilgili endişeleri, soruları var. Yeni bir adım atmadan önce tüm bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyoruz.”

Bu sürecin tam olarak ne kadar hızlı ilerleyeceği, Libra’nın ne zaman hazır olacağı ise bilinmiyor.

“Yaklaşımımız Değişti”

Zuckerberg konu hakkında yaptığı açıklamalarda şirket olarak çoğu projeye daha farklı yaklaşmaya başladıklarını belirtti.

Artık çok daha kullanıcı odaklı işler yapmaya başladıklarını belirten Zuckerberg, Libra projesiyle ilgili de şu yorumu yapıyor:

“Eskisinden farklı olarak artık hassas bir proje geliştirdiğimizde önce insanlarla konuşmaya, onların fikirlerini almaya ve o projeyi hayata geçirmeden önce tüm sorunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu, bundan beş yıl önceki yaklaşımımızdan çok farklı. Ama artık yaptığımız işlerin boyutunu düşünecek olursak bizim için doğru adım bu olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment