Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gemini Borsasından Yeni Bir Ürün: Gemini Clearing

Kripto para sektörünün en büyük borsalarından birisi olan ve yine sektörün oldukça ünlü iki ismi Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşlerin sahibi olduğu Gemini borsasından yeni bir hamle geldi.

Şirketten yapılan açıklamada, Gemini’nin yeni ürünü Gemini Clearing duyuruldu. Konuyla ilgili olarak verilen bilgilerde, bu yeni ürün sayesinde Gemini borsasında yer alan traderların, kendi borsa hesaplarını kullanarak, Over the Counter (Tezgah üstü) olarak da bilinen OTC kripto para alım satımı için pazarlık edebileceği belirtildi.

Tamamen dijital bir platform olan ve yine regüle edilmiş bir ürün olarak dikkat çeken Gemini Clearing’in, esas olarak OTC işlemlerindeki riski azaltmayı amaçladığı ifade edilirken, buna ek olarak hemen işlem gerçekleşmesini de sağladığı belirtiliyor.

Bu platformun bir diğer ilgi çeken özelliği de burada brokerların da yer alabilecek olması. Trade işlemi tamamen fonlanmadan ve hazır olmadan hiçbir şekilde para transferi yapılmasına izin vermeyecek olan platform, bu sayede doğabilecek potansiyel riskleri ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda da bu sayede iki taraf da çok net bir şekilde güvence altına alınıyor.

Bakalım Gemini’nin bu yeni ürünü, kripto para sektöründe ve OTC piyasalarında nasıl bir etki bırakacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment