Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genel Kripto Para Piyasası Kendini Yavaş Yavaş Toparlıyor

Kripto para piyasası Cuma günü yaşadığı hafif artışı şu anda sürdürmeye devam ediyor. Coin360 verilerine bakacak olursak kripto para piyasasının son 24 saatteki genel durumunun fena olmadığını söyleyebiliriz.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin an itibariyle 6 bin 295$ civarında bir fiyata sahip. Yakın zamanda 6 bin 100 dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin’in şu an için kendinin biraz toparlamış olduğunu söylemek mümkün.

Yaklaşık yüzde 1’lik artış yaşayan Bitcoin 6 bin sınırından yavaş yavaş da olsa uzaklaşıyor. Bitcoin’in kendini 6 bin sınırının altına düşmekten kurtarıp kurtaramayacağını zamanla göreceğiz.

Yakın bir süre önce piyasayla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bunlardan biri de Tether’ın piyasayı manipüle ettiğine yönelikti. Ancak ortaya atılan bu iddialar yeteri kadar kanıtla desteklenmedi ve piyasaya çok da büyük etki etmedi.

En büyük altkoin olan Ethereum’un fiyatı ise 438$ düzeyinde. Ethereum bu haftanın başlarında neredeyse yüzde 7’lik bir düşüş yaşamıştı ancak Cuma günü itibariyle kendini toplamaya başladı. Ancak ETH’nin piyasa hacminin geçtiğimiz haftaya kıyasla hala yüzde 10 daha az olduğunu belirtelim.

Kripto para piyasasının toplam hacmi 250 milyar dolar civarında seyrediyor. Ancak geçtiğimiz haftanın hacmine kıyasla arada 30 milyar dolar değerinde bir eksiklik görüyoruz.

En büyük kripto paralar son 24 saat bazında yüzde 1-2 civarında artış yaşadı. Bazı koinler ise biraz daha büyük artışlar yaşadı.

Piyasa hacmi bakımından en büyük yedinci kripto para olan Stellar yüzde 5’ten biraz fazla artarak 0.21$ gibi bir fiyata ulaştı.

En büyük sekizinci kripto para olan Cardano’da ise neredeyse yüzde 1’lik bir artış var. Cardano diğer koinlere kıyasla biraz daha geç artış yaşamaya başladı ve fiyatı şu anda 0,13$ düzeyinde.

Gördüğümüz oranlar elbette pek büyük değiller. Ancak daha geçtiğimiz gün ABD’li yetkililer 12 Rus ajanını Bitcoin kullanarak ABD seçimlerine karışmakla suçladılar. Kripto para piyasasında bu gelişmeye rağmen artış yaşanıyor olması olumlu sayılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • saffet
    Posted 15 Temmuz 2018 - 10:57 10:57

    😀 Birader sen ne zaman benzer bir haber yapsan max 10 dakika sonra piyasa dalışa geçiyor bir kere haberini yapma bakalım ne olucak ( ciddiyim ) !

Leave a comment