Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Projeleri İçin En Uygun Ülkeler: ABD, İsviçre, Singapur

Yakın zamanda yapılan bir araştırmada ICO düzenlemek için en çok tercih edilen ülkelerin ABD, İsviçre ve Singapur olduğu ortaya çıktı.

Crypto Finance Conference bünyesindeki uzmanlar ülkelere göre en büyük 100 ICO hakkında detaylı bir araştırma yürüttü. ICO projelerinin halka açık bilgilerinden faydalanan araştırmacılar ülkeleri tek tek toplanan paraya ve proje sayısına göre sıradılar.

Araştırma sonuçlarına göre toplamda 30 şirketin ICO düzenlediği ABD ICO’ların en çok tercih ettiği yer oldu. ABD’nin arkasından ise 15 projeye sahip İsviçre geliyor. Bu iki ülkeyi takip eden ise 11 projeyle Singapur.

Yayınlanan araştırmada Rusya, Estonya ve İngiltere gibi ülkelere de yer veriliyor.

Bundan dört ay önce ICO piyasasının zirvesini görmüştük ve piyasa bir ay içerisinde rekor kırmayı başarmıştı. ICO piyasasının bu yılki haliyle geçen yılki halini genel olarak kıyaslayacak olursak da arada ciddi farklar olduğunu görebiliriz. Kripto para piyasası gibi ICO piyasası da ciddi bir büyüme yaşadı ve bu yıl çok daha sağlam adımlarla ilerliyor.

ICO’lar ve genel olarak kripto para projeleri için en uygun yer olarak gösterilen ABD, sektördeki yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Koin Bülteni’nde yayınladığımız yazıda da belirttiğimiz üzere Texas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu (SSB), birkaç kripto para şirketinin eyalet sınırları içerisindeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment