Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’in Merkezsiz Borsalar Hakkındaki Yorumuna Huobi’den Cevap Geldi

Ethereum’un kurucusu olan Vitalik buterin bundan bir süre önce merkezsiz kripto para borsalarıyla ilgili bazı yorumlarda bulunmuş ve sektörün gündemine oturmuştu. Buterin’in yaptığı yorumlara Binance’in CEO’su da dahil olmak üzere pek çok kişi tepki vermişti. Buterin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

”Açıkçası bu merkezi kripto para borsalarının bir an önce cehenneme gidip yok olmalarını istiyorum. Temele bakarsak, özellikle de kripto para – itibari para hizmeti alırken merkeziyetsizleşmek çok zor çünkü bir şekilde itinari para dünyasına giriyorsunuz ve o dünyada sadece merkezileşmiş kapılar var. O yüzden bunu merkeziyetsizleştirmek çok zor, bunun da farkındayım.”

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ise Buterin’in yaptığı yoruma şöyle bir cevap vermişti:

”Hiçbir şeyin veya hiç kimsenin ”cehennemde yanmasını” istemem. Bu söylenecek iyi bir şey değil, Vitalik tarafından söylenmiş olsa bile.”

Buterin’in yaptığı yorumlara bir kişiden daha yorum geldi. Bu seferki yorumlar Huobi’nin İngiltere’deki CCO’su olan Josh Goodbody’ye ait. Goodbody, Buterin’in merkezi borsalar hakkındaki yorumlarını “fevri” buluyor:

“(Buterin’in yorumları hakkında) Gerçekten çok fevri bir açıklama olmuş. Hem merkezi hem de merkezsiz borsaların kendilerine has artıları ve eksileri var. Her şey merkezsiz olsun demek çok genelleyici oluyor.”

Goodbody Huobi’nin şahsi düzeyde merkezsizliğe geçiş yapmayı planladığını da belirtti. Goodbody, merkezi kripto para borsalarının bazen sorun çıkarabildiklerini, bazı borsaların yeteri kadar sağlam altyapıya sahip olmadıklarını kabul ediyor. Ancak kendisi bu tarz sorunların çözülebileceğine ve altyapıların çok daha sağlam hale getirilebileceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment