Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Bankası Sınır Ötesi Ödemelerde Blockchain Kullanmak İstiyor

Tayland Bankası’nın (BoT) yöneticisi, 12 Temmuz’da Bloomberg tarafından gerçekleştirilen zirvede Blockchain hakkında konuştu. Tayland Bankası’nın yöneticisi, BoT’un Blockchain teknolojisini kullanmayı planladığını söyledi.

Ülkenin merkez bankası olan BoT’un yöneticisi Dr. Veerathai Santiprabhob, bankanın Blockchain teknolojisinden özellikle sınır ötesi ödemelerde, tedarik zinciri finansmanında ve belge doğrulama sürecinde faydalanmak istediğini belirtti.

Dr. Santiprabhob’a göre sınır ötesi ödemelerde Blockchain teknolojisinden faydalanmak “bölgedeki finansal iletişimi geliştirecek ve sınır ötesi işlemlerin daha akıcı olmasını” sağlayacak.

BoT’un yöneticisi Blockchain’in dolandırıcılık vakalarıyla mücadele etmek için de kullanılabileceğini düşünüyor:

“Biyometrik ve Blockchain gibi modern teknolojilerden faydalanarak finansal bilgileri koruyabilir, dolandırıcılık faaliyetlerinin de hem sayısını hem de etkisini azaltabiliriz.”

Dr. Santiprabhob Tayland’ın yasal düzenlemeleri hakkında da konuştu ve hem “rekabeti” hem de “yeniliği” arttıracak yeni düzenlemeler üstünde çalıştıklarını söyledi:

“Tayland Bankası iş yapmayı kolaylaştırmak ve uyguladığımız düzenlemelerin rekabeti ve yeniliği önlememesini sağlamak için zamanın gerisinde kalmış yasaları ve düzenlemeleri yeniden gözden geçiriyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment