Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genesis’den Ünlü Bitcoin Destekçisine 20 Milyon Dolarlık Dava

Bitcoin (BTC) destekçisi yatırımcı Roger Ver, iflas eden kripto kredi firması Genesis’in bir birimi tarafından 20,8 milyon dolar tutarındaki ödenmemiş kripto opsiyonları nedeniyle dava edildi.

Genesis’in bir parçası olan GGC International, 23 Ocak’ta New York Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde Roger Ver aleyhine dava açtı. Davaya gerekçe olarak Ver’in 30 Aralık’ta sona eren kripto opsiyon işlemlerini gerçekleştirmediği öne sürüldü.

ABD yasalarına göre Ver’in, Genesis birimi GGC International’ın çağrılarına cevap vermek için 20 günü bulunuyor. Roger Ver’in bu zaman dilimi içerisinde mahkemeye cevap bildirisinde bulunmaması durumunda, GGC’nin iddia ettiği 20,8 milyon doları ödemek zorunda kalabilir.

Ver, geçtiğimiz yıl da bir borcunu ödemediği iddiasıyla manşetlere çıkmıştı. Kripto para borsası CoinFLEX’in CEO’su Mark Lamb, Ver’in firmaya 47 milyon USD Coin (USDC) borcu olduğunu iddia etti ve bu borcun yazılı bir sözleşme ile bağlı olduğunu belirtmişti. Roger Ver bu duruma yanıt olarak borcunun olmadığını hatta CoinFLEX’in kendisine borçlu olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!