Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geri Sayım Başladı: LTC’de Blok Ödül Yarılanmasına Son 6 Ay

Litecoin topluluğu, artık iyiden iyiye blok ödülü yarılanmasının yaratacağı etkiye kilitlenirken, bu yarılanmaya ise tam olarak 186 gün yani yaklaşık 6 aylık bir süre kaldı.

Ayı piyasasının etkisini en derinden hisseden kripto paralardan birisi olan LTC, çok ciddi bir düşüş yaşarken 300 küsür dolarlardan 30 dolara kadar indi. Yine de, bu blok ödül yarılanmasının ciddi bir etki yaratmasını ve fiyatları yukarı çekmesini uman topluluk, 6 ay sonrasını merakla beklemeye başladı.

Madencilerin her kazdığı blok başına aldığı ödülün yarılanması anlamına gelen ve kripto para piyasalarınca ‘halving’ olarak adlandırılan bu süreç sonrasında LTC arzında bir azalma olacak ve teknik olarak LTC daha değerli olacak. Ancak piyasa dinamiklerinin alt koinleri ne kadar yoğun baskı altına aldığı göz önüne alınırsa, bu durumun kötü gidecek olan bir piyasada fiyatlara nasıl yansıyacağını kestirmek, şu aşamada pek kolay değil.

Ancak bu noktada tabi ki tarihsel verilere de dikkat çekmek gerekiyor. Sizlerle daha önce paylaştığımız, Moon Overlord’a ait teknik analizde de görüldüğü gibi, LTC yarılanmasından yaklaşık 6 ay önce, geçmişte bir dip seviyesi görülmüş ve oradan sonra ciddi bir sıçrama yaşanmıştı. Ancak yine de, o analizde belirtilen LTC sıçraması, yarılanmadan 2 yıl sonra gerçeklemiş ve o dönemki şartlar da bu yükselişte ciddi rol oynamıştı.

Bakalım, bu merakla beklenen yarılanma, LTC’de nasıl bir sonuca gebe olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment