Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gizemli Bitcoin Cash Saldırganları: “Roger Ver Ağlayacak!”

Gizemli Bitcoin geliştirme ekibi BitPico geri döndü ve Bitcoin Cash ağına bir saldırı gerçekleştirdi, ya da en azından onlar öyle diyorlar.

BitPico Bitcoin Cash’e Saldırı Başlattı

Geçtiğimiz Perşembe günü anonim geliştirme ekibi, kötü niyetli düğümlerini (node) kripto para dünyasının en büyük dördüncü ismi olan Bitcoin Cash‘in ana ağına soktu ve bir “Stres Testi” başlattı.

Yapılan duyuru grubun birkaç ay aradan sonra, ortaya çıkmasından yaklaşık bir hafta sonra, Bitcoin Cash ağını parçalamak üzere oldukları hakkında övündükleri bir saldırının testinin son aşamalarında olduklarını duyurmak üzere geldi.

https://twitter.com/bitPico/status/1010309235459096577

” Bitcoin Cash saldırısı başladı. Saldırı önümüzdeki aylarda da çalışmaya devam ederek gücünü giderek arttıracak. Yaklaşık olarak 6 hafta içinde 5000 Bitcoin Cash düğümüne (node) saldırıp sahip olmayı bekliyoruz. Ardından bütün zinciri çok yönlü olarak forklayacağız.  Roger Ver @rogerkver şimdiden ağlamaya başlayabilir. “

Saldırının açıklandığı bildiride BitPico, Bitcoin Cash’in merkezileştirildiğini ve kendisini kötü niyetli bir madenci gibi savunmasız bıraktığını iddia etti.

” Sadece bir avuç madencilik havuzu var ve ağ kurallarını uygulamak için yeterli düğüm (node) yok. Bu düğümlerin büyük çoğunluğunu izole etmek, blokları ve başlıkları engellememizi, blokları ve başlıkları reddetmek için kendi düğümlerimizi kullanmamıza vb. izin verir. “

Peki ya Bitcoin Cash destekçileri bu konu hakkında endişelenmeli mi? Bu durum kiminle konuştuğunuza bağlı olarak değişiklik gösterir. Birçok insan BitPico’nun beyaz şapkalı bir bilgisayar korsanı (White Hat Hacker) mı, siyah şapkalı bir bilgisayar korsanı mı (Black Hat Hacker) ya da bir bilgisayar korsanı mı daha onu bile bilmiyor.

BitPico, oldukça kirli bir geçmişe sahip bir ekip. Ekip ilk olarak tartışmalı ölçekleme önerisi SegWit2x ile ilgili tartışmaların olduğu sırada ortaya çıktı. Bu teklifin destekçileri topluluğun fikir birliği (consensus) olmayışı nedeni ile tartışma yaşarken BitPico, hard fork’u yeniden aktif hale getireceğini ve ağın %30’unu kontrol edeceğini söyledi. Fakat her şey dediklerini gibi olmadı ve BitPico birkaç ay boyunca sessiz sedasız kaldı.

Ekip, beta lansmanlarından kısa bir süre sonra Bitcoin Lightning Network’e (LN) yönelik büyük bir hizmet reddi (DoS-denial of service) saldırısının sorumluluğunu üstlenmek için Mart ayında bir kez daha ortaya çıktı. DoS saldırısı yeterince gerçekti ama olayın arkasında BitPico’nun olduğuna dair arkada bırakılan yok denecek kadar az bir kanıt vardı.

Zaman içerisinde grubun gerçek anlamda saldırılar mı düzenliyor yoksa sadece sözde saldırılar mı düzenliyor göreceğiz. Yaptıkları işlere göre bakacak olursak bunu altı haftadan kısa bir süre içerisinde görecek gibiyiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment