Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanyol Uyuşturucu Çetesi Çökertildi: Yüklü Miktarda Kripto Para Ele Geçirildi

Darknet ya da bir başka adıyla Darkweb’in uyuşturucu trafiğinde ve diğer çeşitli yasa dışı işlerde kullanıldığı ve bu alış verişlerde çeşitli kripto paraların el değiştirdiği, artık herkesçe bilinen ve birçok kişi tarafından da engellenmeye çalışılan bir süreç haline geldi. 2013’ten beri yaşanan bu olaylara son bir zincir de geçtiğimiz günlerde eklendi.

İspanyol ve Avusturyalı polislerin, Europol ile ortak yürüttüğü çalışmalar sonucu, bir başka uyuşturucu trafiği çökertildi ve Bitcoin, IOTA ve Stellar Lumens (XLM) formatına yaklaşık 5 milyon dolarlık kripto para ele geçirildi.

Başta LSD olmak üzere birçok psikoaktif uyuşturucu ilacın ele geçirildiğinin belirtildiği basın açıklamasında, bu ürünlerin İspanya’nın Granada ve Valencia kentlerinde ele geçirildiği de ifade edildi.

Ürünlerin Uzak Doğu’dan geldiği ve Amsterdam’daki labaratuvarlarda işlenerek İspanya’ya gönderildiği ve oradan da darknet web siteleri aracılığı ile tüm dünyaya servis edildiği de ortaya çıkarıldı.

Konuyla ilgili sekiz kişinin yakalandığı belirtilirken, bu kişilerin suç çetesi kurma ve kara para aklama suçlarından mahkemeye verildiği de belirtildi. Çetenin, 2012 yılından bu yana İspanya’dan dünyanın yüzlerce ülkesine uyuşturucu sattığı ve uyuşturucu maddeleri de çimento katkı ürünleri gibi gösterip yasallaştırmaya çalıştığı kaydedildi.

LSD, marijuana ve sentetik opiadların aralarında bulunduğu birçok maddeyi pazarlayan bu suç çetesinin ürünlerini özel darknet web sitelerinden sadece referans ile özel satıcılara sattığı da gelen haberler arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment