Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonların Dev Bankası’nın Başkanı: Ripple, Paranın Global Standardı Olacak

SBI Holdings başkanı ve SBI Group CEO’su Yoshitaka Katao, Japonya’da katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Ripple blockchain ağının geleceğine ilişkin olumlu ifadeler kullandı.

XRP, Global Standard Para Birimi Olabilecek mi?

Yerel kripto para analisti CryptoEri’ye göre, Kitao Ripple Blockchain’in öz kripto parası olan XRP için çok olumlu ifadeler kullandı. Kitao’nun XRP ve Ripple’ın global finansal sistemi çok iyi bir şekilde geliştireceğini söylediğini ifade eden analist; katıldığı etkinlikten şu ifadeleri paylaştı:

”SBI Holdings CEO’su Bay Kitao, birkaç dakika önce Tokyo’da konuştu. XRP’nin paranın global standardı olabileceğini söyleyen Katao, aynı zamanda XRP kullanımının çok daha efektif bir dünya yaratacağı fikrinde olduğunu ifade etti.”

Kitao’nun katıldığı Japon Blockchain Konferansı, ülkede kripto para piyasaları ve Blockchain üzerine yoğunlaşan en büyük konferanslardan birisi. Projeler, son çıkan çözümler, büyüme gelişme ve de yatırım konularına odaklanan konferansa SBI Group ve Nasdaq gibi dev firmalar partnerlik yaparken, her yıl bini aşkın davetli, konferanstaki yerini alıyor. Bitcoin ve Blockchain dünyasındaki çok nüfuzlu isimleri bünyesinde barındıran konferansta söz alan Kitao, Ripple’ın daha şimdiden XRP ile birlikte global ekonomik sistemden çok daha efektif bir sistemi gün yüzüne çıkardığını belirtti ve XRP’nin uluslar arası para transferindeki hızı ve düşük komisyon ücreti nedeniyle çok büyük bir kullanım alanı edindiğini ifade etti.

Ripple’ın Arkasındaki Destek

Ripple’ın o meşhur rallisini yapmadan önceki dönemlerde, 2016 yılının başlarında Ripple’a en çok destek veren firmalardan birisi de SBI Holdings’ti. Firma, Ripple’ın dünyaya açılım planlarında önemli bir yer teşkil ederken ta o dönemler konuşan Kitao, Ripple’ın banka işlemlerini ve işleyişlerini optimize edecek önemli bir firma olduğu yönünde görüş bildirmişti.

Kitao, bundan iki yıl önce Ripple için şu ifadeleri kullanmıştı:

”Ripple tüm pazara baktığımızda bankalara gerçek bir çözüm sunabilecek yegane firma olarak karşımıza çıkıyor. Birçok dev firma ve banka ile iş birliği anlaşmaları yaptılar ve biz de, merkeziyetsiz bu yeni düzenin, gelecekte büyük bir rol teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bunun açılımının Asya’da başlatacak olmaktan da oldukça gururluyuz.”

Holding daha sonra Güney Kore’de iki alt şirketi Kookmin ve Shinhan bankalarının -ki ülkedeki en büyük iki ticari banka-  da Ripple ile iş birliği yapmasını sağlamıştı. İki banka da, Ripple’ın sunduğu ödeme yöntemlerinden faydalanmaya başlamış ve bu süreçten memnuniyetlerini dile getirmişti.

Mart ayına gelindiğinde ise Güney Kore’deki en büyük üçüncü ticari banka olan Woori bankası da Ripple ile çalışmaya başlamış ve test sürecine girdiğini duyurmuştu.

Güney Kore ve Japonya’dan konuyla ilgili büyük destek gören Ripple Blockchain’i kendi ürünleri olan xRapid ve xCurrent ile birlikte, bu ülkelerdeki bankalara ve dünya çapındaki birçok bankaya hizmet vermeye devam ediyor. Otoriteler, Ripple’ın bu ürünlerinin bankacılık sisteminde iyileştirmeler yapacak kapasitede olduğunu ve de gelecekte daha da fazla olacak şekilde hayatımıza gireceğini ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment